Banja: Ode SPS u opoziciju

Lokalne vesti - Sreda 19.02.2014 - 13:22

Vranje - Na sednici Skupštine Vranjske Banje koja je zakazana za četvrtak, predsednik opštine Predrag Milenković biće smenjen, a SPS odlazi u opoziciju.

Skupština u Vranjskoj Banji Skupština u Vranjskoj Banji

Nakon najava i potpisivanja koalicionog sporazuma između SNS, URS i pet samostalnih odbornika, bivših demokrata, stvorena je nova vladajuća većina sa 11 od 15 odbornika koliko ih ima u Skupštini Vranjske Banje.

– Sve je spremno za sednicu. Prva tačka dnevnog reda je smena rukovodstva gradske opštine,  što znači da od četvrtka predsednik Vranjske Banje više neće biti Predrag Milenković iz SPS-a.

Takođe, ta stranka sa četiri odbornika odlazi u opoziciju, a na vlast dolazi koalicija SNS, URS i Nova demokratska stranka.

Kako smo se ranije dogovorili, tako je ostalo do danas i ne verujem da će do četvrtka biti ikakvih promena – kaže Slavica Sotirović, samostalna odbornica do formiranja Nove demokratske stranke.

Aktuelni predsednik Vranjske Banje Predrag Milenković kaže da će njegovo nepoverenje i odlazak SPS-a u opoziciju najverovatnije biti izglasano na predstojećoj sednici, jer URS na ponudu SPS-a nije odgovorio do danas.

– Mi smo poslali URS-u ponudu za koalicioni sporazum, ali oni nisu ništa odgovorili, tako da pretpostavljam da ostaju pri sporazumu sa demokratama i SNS-om.

S tim u vezi očekujem da će mi biti izglasano nepoverenje i da četiri odbornika iz SPS-a u četvrtak prelaze u opoziciju – kaže Milenković.

Kako saznajemo, funkcija novog predsednika gradske opštine Vranjska Banja pripala je demokratama i to novim, Tadićevim, ali se za sada ne otkriva ime kandidata.

Spekuliše se da bi to mogli biti Slobodan Pejić ili Slavica Sotirović.

Inače, Skupština Vranjske Banje ima 15 odbornika, od čega su četvoro iz SPS-a, dva iz URS-a, četiri iz SNS-a i pet iz Nove demokratske stranke, iako su sada to samostalni odbornici, do formiranja odbora te stranke.
 
Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: