Banja slavi oslobođenje u Drugom svetskom ratu: Nagrađeni RATNI VETERANI

Lokalne vesti - Petak 06.09.2019 - 14:22

Vranje - Polaganjem venaca kraj Spomenika palim borcima u Vranjskoj Banji i svečanom sednicom Skupštine GO Vranjska Banja obeležena je 75. godišnjica oslobođenja Vranjske Banje u Drugom svetskom ratu.

Odata počast borcima protiv fašizma FOTO: vranje.org.rs Odata počast borcima protiv fašizma FOTO: vranje.org.rs
Svečanosti su prisustvovali narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Nenad Antić, predsednik Skupštine Dejan Tričković, pomoćnici gradonačelnika, gradski većnici i brojne zvanice. 
 
Gostima se najpre obratio predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić, podsetivši na istorijske činjenice i ratne sukobe na prostoru Vranjske Banje i Vranja
 
- Sloboda je plaćena velikim brojem žrtava i zato svi oni koji su se borili protiv nacizma zaslužuju da ih se setimo, jer potiču iz viteškog naroda koji je vekovima branio istinske vredsnosti hrišćanske Evrope - istakao je Sentić. 
 
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je naglasio da je naša otadžbina sazidana na uzvišenim vrednostima patriotizma, kao i da je naša obaveza da domovinu čuvamo posvećeno i odgovorno prema budućim generacijama. 
 
On je ukazao da se neumorno ulaže u infrastrukturu Vranjske Banje realizacijom razvojnih strategija koje se tiču jačanja turističkih potencijala.  
 
- Jačanjem putne mreže, uređenjem šetališne zone, otvaranjem odeljenja Biblioteke i bazena sa balon salom, ulažemo u sve segmente društva. 
 
Stvaramo povoljan  prostor za dovođenje investitora, a rešavanjem decenijskog problema nedovršenog hotela, stvoreni su bitni preduslovi da Vranjska Banja bude prepoznata po svojim jedinstvenim potencijalima.  
 
Znamo da ovakav put podrazumeva mnoge izazove, ali strateški zacrtani planovi usmereni su na dobrobit svih građana Vranjske Banje - rekao je gradonačelnik Milenković i najavio dalju podršku grada Vranja ovoj gradskoj opštni. 
 
Ove godine nagrađeni su građani sa područja GO Vranjska Banja koji su učestovali u borbenim dejstvima na teritoriji Кosova i Metohije za vreme NATO agresije 1999. godine: Nenad Jovanović, Nebojša Jovanović, Časlav Spasić, Saša Cvetković, Nenad Spasić, Jovica Spasić i Goran Anđelković
 
Zahvalnicu je dobio i Staniša Nikolić, privatni preduzetnik iz Vranjske Banje. 
 
Vence kraj Spomenika palim borcima u Vranjskoj Banji položili su narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, predsednik GO Vranjska Banja Dragan Sentić, kao i predstavnici Vojske Srbije, BIE, SUBNOR-a i omladine MO SNS Vranjska Banja
 
Obratio se predsednik Mesnog odbora SUBNOR-a Vranjska Banja i zamenik predsednika Gradskog odbora SUBNOR-a grada Vranja Stanko Petković.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: