BASF produžio rok za ZELENE INOVACIJE, nagrada 5.000 evra

Lokalne vesti - Subota 25.09.2021 - 13:14

Produžen rok za prijave za finansiranje rešenja srpskih startapa i inovatora od strane nemackog BASF-a

Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade FOTO: Promo Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade FOTO: Promo
Zbog velikog interesovanja inovatora i startapa prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub su produžene i trajaće do 30. septembra u ponoć.
 
Regionalni konkurs BASF Innovation Hub održava se u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je i Republika Srbija
 
U fokusu konkursa su rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima Zelene agende - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.
 
- U čitavom regionu vlada veliko interesovanje. Do sad su stigle prijave više od 100 inovatora i startapa među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u najrazličitije svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada i pametno navodnjavanje.
 
Evidentno je da je Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade i da oni aktivno razmišljaju o korisnim rešenjima za održivu planetu
 
Zbog toga smo odlučili da produžimo konkurs i ovom prilikom pozivamo startape koji eventualno još nisu konkurisali, da svoje ideje prijave do 30. septembra u ponoć - naglašava Simon Franko, direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.
 
U lokalnoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička ideja će potom učestvovati na regionalnom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država.
 
Pobednik lokalnog konkursa će osvojiti 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra.
 
- Na konkurs se mogu prijaviti inovatori i startap timovi do pet članova
 
Osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rešenja za održivu poljoprivredu i rešenja koja omogućavaju prelazak na cirkularnu ekonomiju
 
Novac namenjen najboljim projektima može biti upotrebljen na način na koji inovatori i startapi smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje
 
Bilo da je u pitanju učešće na sajmu, finiširanje proizvoda ili njegovo testiranje, mi smo tu da ih podstaknemo - objašnjava Franko i podseća da je nedostatak novčanih sredstava vrlo često glavni razlog zbog koga nekada jako dobre individualne ideje ne budu realizovane.
 
Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu http://www.join-innovationhub.com/.
 
U kompaniji BASF, mi stvaramo hemiju za održivu budućnost
 
Kombinujemo ekonomski uspeh sa zaštitom životne sredine i društvenom odgovornošću
 
Približno 110.000 zaposlenih u BASF grupi doprinosi uspehu naših klijenata u skoro svim sektorima i u skoro svakoj državi na svetu
 
Naš portfolio organizovan je u šest segmenata: hemikalije, materijali, industrijska rešenja, površinske tehnologije, ishrana i nega i rešenja za poljoprivredu
 
Kompanija BASF je tokom 2020. godine ostvarila prodaju u vrednosti od oko 59 milijarde evra
 
 
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Vranja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: