BAT najavio NOVA ZAPOŠLJAVANJA

Lokalne vesti - Sreda 23.05.2018 - 10:15

Vranje - Multinacionalna kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, angažovaće 100 mladih ljudi koji će postati deo globalnog tima za tehnološki inovativne duvanske proizvode nove generacije.

Proizvodni pogon u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio Proizvodni pogon u Vranju. Foto: D.Ristić/OK Radio

Kako prenosi portal Telegraf, Srbija će biti jedna od prvih zemalja u regionu u kojoj će BAT na tržište plasirati tehnološku inovaciju “GLO”, koja zagreva duvan bez sagorevanja.

Ovaj proizvod će biti predstavljen do kraja godine, a do sada je lansiran u Japanu, Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Kanadi, Italiji i Rumuniji.

Njegovo lansiranje, deo je nastojanja BAT-a da postane lider u transformaciji globalnog duvanskog biznisa u cilju razvijanja proizvoda smanjenog rizika.

Od 2012. BAT je u razvoj nove generacije proizvoda investirao više od 2,5 milijarde američkih dolara.

U okviru ove multinacionalne kompanije posluje globalni istraživački centar u Sauthemptonu koji zapošljava više od 300 vrhunskih naučnika, a koji predvodi razvoj proizvoda nove generacije.

- Ponosni smo što stvaramo mogućnost za otvaranje 100 novih radnih mesta i što ćemo pružiti priliku mladim i perspektivnim ljudima da postanu deo našeg tima, koji se kontinuirano razvija.

Naši novi zaposleni imaće jedinstvenu mogućnost da učestvuju u transformaciji industrije i započnu karijeru u podsticajnoj atmosferi kakvu negujemo u BAT-u - izjavio je Sotirios Kostouros, generalni direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Istovremeno sa razvojem novog dela poslovanja, BAT u Srbiji nastavlja trend direktnih investicija i zapošljavanja u ostalim segmentima svojih operacija u Srbiji, posebno u fabrici u Vranju.

Otvaranjem novog proizvodnog pogona prošle godine, u koji je investirano više od tri miliona evra, proizvodnja je podignuta na najsavremeniji nivo, pri čemu je zaposleno skoro 50 novih radnika.

Prosečna mesečna primanja u fabrici su 2,3 puta veća od republičkog proseka, dok je minimalna plata duplo veća od minimalne zarade u Republici Srbiji.

BAT ove godine obeležava 15 godina od preuzimanja Duvanske industrije Vranje, a uspešno poslovanje se ogleda u trenutnom tržišnom učešću od čak 30 odsto.

Kompanija je do sada, kroz poreze i akcize, uplatila u budžet Republike Srbije više od dve milijarde evra, dok je putem direktnih investicija uloženo 220 miliona evra.

Samo u fabriku u Vranju investirano je 120 miliona evra i ona danas predstavlja proizvodni centar za zemlje članice CEFTA sporazuma, čiji se proizvodi izvoze u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Pored investicija u proizvodnju BAT je u društveno odgovorne projekte investirao više od milion evra.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: