BAT počinje proizvodnju DUNHILL - a u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 22.09.2020 - 13:39

Kompanija British American Tobacco (BAT) započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznatijih proizvoda, premium cigareta Dunhill, u svojoj fabrici u Vranju.

Foto: Promo Foto: Promo

Dolazak Dunhill-a u Vranje rezultat je dugogodišnjih ulaganja u modernizaciju fabrike i proizvodnje, a ujedno potvrđuje stabilnost kompanije, ali i stratešku i dugoročnu opredeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište.

Širenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Vranju postaje peta fabrika u BAT sistemu u Evropi koja proizvodi ovaj format cigareta iz premium klase.

Premium cigarete Dunhill zadržaće nepromenjen kvalitet i ukus uz inoviranu paklicu, zahvaljujući visokim tehnološkim standardima fabrike u Vranju, koja važi za jednu od najznačajnijih u BAT grupi.

Direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski istakao je da su takvi rezultati ujedno dalji podsticaj za nastavak razvoja i unapređenja poslovanja fabrike.

- Fabrika u Vranju ove godine obeležava 135 godina postojanja, a naša kompanija je od svog dolaska u Srbiju, pre 17 godina, nastojala da konstantnoulaže u njenu modernizaciju, što potvrđuje činjenica da je u tu svrhu do sada uloženo 270 milona evra.

Početak proizvodnje premium cigareta Dunhill u Vranju, doprineće u značajnoj meri jačanju pozicije same kompanije na tržištu, privrede grada, a samim tim celokupne srpske privrede.


Strateška opredeljenost BAT-a ostaju dalja ulaganja, i to zahvaljujući angažovanju zaposlenih, koji su najveće bogatstvo kompanije, a čija posvećenost je upravo doprinela razvoju i donošenju novog proizvoda.

U proteklom periodu zadržali smo kompletnu radnu snagu,  nismo koristili pomoć države i nastavili smo sa investicijama
- rekao je Krstikeski.

Krstikeski je dodao će kompanija BAT ostati čvrsto posvećena saradnji i dijalogu sa Vladom Republike Srbije po svim pitanjima, a posebno akcizne i poreske politike i kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije.
 

Direktor regionalne Privredne komore za pčinjski i jablanički okrug Goran Jovićpodsetio je da je u proteklih 17 godina BAT pokazao izuzetne rezultate, bio pouzdan partner na tržištu i u značajnoj meri doprineo novim zapošljavanjima na jugu Srbije.

- Razvoj i proizvodnja novih brendova poput Dunhilla u značajnoj meri utiče na povećanje obima proizvodnje, a samim tim i stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja i veću spoljno trgovinsku razmenu.

BAT je dobro prihvaćen i kod samog stanovništva i lokalne zajednice, a kroz korporativne društveno odgovorne aktivnosti za vreme
vanrednog stanja nastojao je da doprinese da se pandemija ublaži na teritoriji pčinjskog okruga
- zaključio je Jović.

Kao kompanija koja je od svog dolaska u Srbiju, kroz poreze uplatila više od dve milijarde evrau budžet Republike Srbije, BAT će i budućnosti nastaviti sa ulaganjima u privredu i razvojem i modernizacijom proizvodnih kapaciteta fabrike u Vranju.

Takođe, kao jedan od prioriteta kompanije BAT ostaje korporativna društvena odgovornost, što je i pokazala u prethodnom perodu, za vreme trajanja pendemije, kroz brojne donacije, kako lokalnoj zajednici, tako i zdravstvenom i socijalnom sistemu Srbije. 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Stanko
22.09.2020. , 23:53
Svako prepodne, bez izuzetaka iz BAT-a se ispustaju takvi gasovi sa mirisom duvana da ce I decu da nam uguse.Svi koji zivimo u okolini ove nazovi fabrike treba da dignemo glas.Da li inspekcija za ekologiju proverava filtere? Da li se treba obratiti ministarstvu za ekologiju? Da li?....