Baza Jug Bujanovac: Pilot-kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija

Lokalne vesti - Petak 01.03.2024 - 10:11

U bazi „Jug“ kod Bujanovca u toku je realizacija pilot-kursa za štabne oficire u mirovnim operacijama, u organizaciji Integrisane službe za obuku Ujedinjenih nacija i uz podršku Centra za mirovne operacije Vojske Srbije.

Foto:mod.gov.rs Foto:mod.gov.rs
Reč je o specijalizovanom kursu koji se sprovodi radi potvrde kvaliteta i prihvatljivosti novog materijala za obuku štabnih oficira, pre nego što bude odobren od strane Ujedinjenih nacija i prosleđen na korišćenje državama čije snage učestvuju u mirovnim operacijama pod okriljem ove međunarodne organizacije.
 
Na ovaj način će se unaprediti važeći standardi i procedure Ujedinjenih nacija i osigurati jedinistvena implementacija najsavremenijeg pristupa u radu vojne komponente mirovnih snaga, a izbor našeg centra za domaćina kursa predstavlja potvrdu kvaliteta obuke i priprema koje se u Vojsci Srbije sprovode za potrebe učešća u mirovnim operacijama.
 
Dvonedeljno usavršavanje pohađaju pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz 17 stranih zemalja, svi sa prethodnim iskustvom u obuci ili u obavljanju dužnosti štabnih oficira u misijama, a obuku izvodi instruktorski tim Integrisane službe UN.
 
Realizacija ovog kursa u Republici Srbiji dodatno doprinosi afirmisanju naše zemlje kao države koja je iskreno privržena izgradnji i očuvanju mira u regionu i svetu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: