Bend Bojana Krstića najbolji na Vlasinskom letu, u Guču ide još šest orkestra sa juga

Lokalne vesti - Utorak 13.07.2021 - 12:09

Na ovogodišnjem "Vlasinskom letu" titulu najboljeg trubačkog orkestra osvojio je sastav Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, a još šest bendova sa juga Srbije obezbedilo je plasman na predstojećem Saboru u Guči.

Pobednički nastup orkestra Bojana Krstića FOTO: Surdulički kulturni centar Pobednički nastup orkestra Bojana Krstića FOTO: Surdulički kulturni centar
Za najbolji na "Vlasisnkom letu 2021" stručni žiri je proglasio orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.
 
Pored njih, vizu za Guču su osvojili orkestri Elvisa Bajramovića iz Bojnika, Vladimira Ivanovića i Siniše Stankovića iz Zagužanja, bendovi Bojana Ristića i Mileta Novkovića iz Vladičinog Hana i Stefana Mladenovića iz Vranja.
 
Najbolji instrumentalisti su trubač Elvis Bajramović iz Bojnika, tenorista Oliver Ivanović i Vladičinog Hana, basista Stefan Ibraimović iz orkestra Stefana Mladenovića i bubnjar Dragoslav Novković iz hanskog orkestra Bojana Krstića.
 
Najboljom pesmom je proglašena "Pšeničica sitno seme" u izvođenju orkestra Mileta Novkovića iz Vladičinog Hana, najbolje kolo "Matijin čoček" izveo je bend Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, dok je priznanje za najizvornije muziciranje osvojio orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja.
 
Među pionirima, u kategoriji muzičara do 15 godina, najbolji je orkestar Bratislava Bate Markovića iz Vladičinog Hana koji je proglašen i najboljim trubačem u ovoj kategoriji, a specijalnu nagradu žirija je osvojila članica ovog sastava Marija Marković.
 
U kategoriji omladinaca do 22 godine, najbolji bend je Mlađana Krstića iz Zagužanja, a najbolji trubač je Aleksandar Ilić iz Stubla.
 
Plasman u Guču su zaslužili orkestri Aleksandra Ilića iz Stubla, Mlađana Krstića i Save Trajkovića iz Zagužanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: