Besedništvo kao šansa za mlade

Lokalne vesti - Sreda 19.02.2014 - 20:38

U gradskom odboru DS-a u Vranju saopštene su propozicije takmičenja u besedništvu „Zoranu u čast“, koje će u organizaciji te stranke biti održano 1. marta, u sali OKC-a.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Ove godine tema takmičenja koje se održava u čast prvog srpskog demokratskog premijera Zorana Đinđića je „Zalažem se za urbano, civilizovano i evropsko društvo, a protiv diktature“.

Za regionalno kvalifikaciono takmičenje mogu se prijaviti mladi ljudi od 18 do 30 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, pol, nacionalnost, ili političko opredeljenje.

Oni su u obavezi da najkasnije tri dana pre početka takmičenja dostave organizatoru prijavu sa naslovom i tekstom besede.

Beseda treba da traje maksimalno do pet minuta, a njen sadržaj može biti na političku, sociološku kulturološku istorijsku i opštedruštvenu temu, objašnjavaju organizatori.

- Takmičenje u  besedništvu  “Besede Zoranu u čast” u znak sećanja na život i viziju Zorana Đinđića, DS i Fondacija “Zoran Đinđić” organizuju deveti put ove godine, sa ciljem da se mladim ljudima omogući da iskažu svoje potencijale i unaprede veštine besedništva - kazala je Anita Grujić, predsednica omladine DS-a u Vranju.

- Nama je ponovo ukazana čast da organizujemo takmičenje u besedništvu, čime je prepoznat demokratski kapacitet u Vranju.

Izuzimajući partijsku pripadnost, pružićemo šansu svim mladim ljudima koji u sebi nose viziju da Srbija treba da bude evropsko društvo, da se nadmeću u besedništvu  - kazao je Slobodan Stamenković, predsednik GrO DS-a u Vranju.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: