Besplatan prevoz za radnike "Jumka"

Lokalne vesti - Utorak 04.02.2014 - 10:25

Radnici „Jumka” u Vranju od utorka mogu da koriste besplatan prevoz autobusima Kavim Jedinstva u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Kavim-Jedinstvo Vranje Kavim-Jedinstvo Vranje

Ova odluka doneta je na sastanku koji je gradonačelnik Vranja Zoran Antić organizovao sa menadžmentom Kavima, a nakon razgovora sa predstavnicima štrajkačkog odbora “Jumka”.

- Dao sam garanciju i rešio  jedan od velikih problema zaposlenih, što samo potvrđuje da imamo dobru volju i jaku želju da pomognemo radnicima.

Ukoliko menadžment “Jumka” ne prihvati da plati račun za vreme trajanja štrajka, grad će obaveze prema Kavim Jedinstvu regulisati poslovnim odnosom -  izjavio je graodnačelnik Antić. Podsetimo da su radnici fabrike “Jumko” od početka januara u generalnom štrajku.

Među zahtevima jedna od tačaka bila je i besplatan prevoz radnika ili isplata putnih troškova.

Štrajkački odbor je radikalizovao svoje poteze, pa su u ponedeljak radnici otpočeli sa protestnim šetnjama od upravne zgrade do gradske kuće.

Kako su najavili štrajkači, protestna šetnja će se odvijati svakodnevno u isto vreme do ispunjenja svih zahteva sindikata.
 
Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: