Besplatni kursevi računara i za najstarije

Lokalne vesti - Sreda 04.04.2018 - 08:43

„Digitalna pismenost populacije trećeg doba“ je projekat koji Centar za društvene integracije iz Vranja, realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sa jedne od radionica. Foto: Privatna arhiva Sa jedne od radionica. Foto: Privatna arhiva

Organizovanjem radionica obučava se populacija trećeg doba za rad na računaru.
 

U realizaciji radionica učestvuju dva profesora i dva asistenta koji svakodnevno u tehnike rada na računaru u cilju podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija.


 - Novine digitalnih tehnologija koje napreduju velikom brzinom su kamen spoticanja generaciji trećeg doba bez obzira na njihov obrazovni status.

Iz tog razloga Centar za društvene integracije organizovao je obuke za rad na računaru sa ciljem podizanja digitalnih kompetencija koje pak umnogome doprinela podizanju nivoa svesti o savremenim tehnologijama kod starije populacije stanovništva
- objašnjava Anita Stojanović, koordinator projekta.

Obuke se održavaju svakog dana u prostorijama Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, a postoji veliki broj zainteresovanih.

Do sada je obuku prošlo 76 penzionera koji su bili raspoređeni u šest grupa.

Obuke su besplatne, a zainteresovani mogu da se jave svakim danom od 18 do 20 časova.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nkolina
04.04.2018. , 14:43
Divna akcija!