Besplatni preventivni pregledi: Ultrazvuk, štitasta žlezda i oči

Lokalne vesti - Subota 25.05.2019 - 12:21

Zdravstveni centar u Vranju u nedelju organizuje još jednu akciju besplatnih preventivnih pregleda, koja ovaj put obuhvata ultrazvuk abdomena, proveru hormona štitaste žlezde i oftalmološke preglede.

Ne morate imati zdravstvenu knjižicu FOTO: OK Radio Ne morate imati zdravstvenu knjižicu FOTO: OK Radio
Prema najavama, besplatni preventivni pregledi biće obavljani u nedelju, 26. maja u Domu zdravlja i bolnici, u periodu od 8:00 do 16 časova.
 
Provera hormona štitaste žlezde obavljaće se u bolničkoj laboratoriji, ultrazvuk abdomena u Radiološkom kabinetu a oftalmološki pregledi na odeljenju Oftalmologije Doma zdravlja.
 
U ZC Vranje očekuju dobar odziv u cilju prevencije bolesti, naročito onih građana koji radnim danima nemaju vremena da odu na preglede i onih koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.
 
Cilj ove akcije je da se zdravstvene ustanove približe osiguranicima, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje populacije, a po već uhodanoj praksi, preventivni pregledi sprovode svakog meseca.
 
Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Maja
26.05.2019. , 11:08
Mozda je trebalo da napisete (ako ste znali) da je broj pregleda ogranicen: u laboratoriji za hormone stitne zlezde na 190! I to je to. U 11 sati preventivni pregledi zavrseni!