Besplatno merenje šećera u Vranju 24. novembra!

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.11.2022 - 12:57

Povodom novembra, meseca borbe protiv dijabetesa, 24. novembra u Vranju, u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog u pešačkoj zoni, od 9 do 16 časova, biće postavljenja „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“.

Foto:Promo Foto:Promo
Svi građani će u ordinaciji moći besplatno da izmere svoj nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa. Osim toga, oni građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi kako bi mogli da nastave i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.
 
Vranje je jedan od 15 gradova u Srbiji, u kojima se sprovodi ovaj projekat sa ciljem skretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa, jer se procenjuje da će do 2030. godine svaka deveta osoba na svetu bolovati od neke vrste
ove bolesti.
 
Projekat se realizuje uz podršku lokalne samouprave i Dijabetološkog saveza Srbije, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.
 
Nakon Vranja, pokretna ordinacija nastavlja svoj put i u druge gradove u Srbiji
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: