Bez prekida saradnje Simpa i Ikee

Lokalne vesti - Petak 19.07.2013 - 10:59

I uprkos zahtevu švedske Ikee za raskid ugovora o saradnji sa Simpom iz Vranja, u domaćoj kompaniji tvrde da saradnnja sa Šveđanima neće biti prekinuta.

salon Ikea salon Ikea

Generalni direktor Simpa Slađan Disić izjavio je da saradnja Simpa i Ikee traje 40 godina i da je „u nekom trenutku, kada nije bilo ekonomskog interesa, prekidana, pa se opet nastavljala“.

- U ovom trenutku, unazad dve godine, saradnja Simpa i Ikee ima jednu uzlaznu liniju. Prodaja robe Ikei se iz godine u godinu povećava.

Mi smo za prvih šest meseci 2013. godine plasirali robu Ikei za sedam miliona evra, što je za 1.8 odsto više u odnosu na isti period prošle godine - kaže Disić.

On navodi da Simpo toj švedskoj kompaniji isporučuje proizvode iz fabrike tapetarskih proizvoda, dušeke, dečji program i drveni nameštaj, kao i da Simpo ovog meseca u proizvodnji ima 1.350.000 evra naloga i robe spremne za isporuku Ikei.

- Problema u poslovanju Simpa i Ikee ima, kao što ih ima u poslovanju bilo koja dva velika privredna subjekta.

Ako se Ikei roba plasira iz Vranja u Moskvu, a iz Moskve još pet do deset hiljada kilometara do krajnjeg kupca, zar iko može da pomisli da u ogromnom poslu vrednom oko 15 miliona evra na godišnjem nivou, neće doći do izvesnog oštećenja robe, materijala ili poluproizvoda prilikom transporta od desetine hiljada kilometara.

Bilo koji problemi između Simpa i Ikee bivaju vrlo brzo rešeni od strane menadžmenta obe firme – kaže Disić.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: