Bez zakazivanja za vakcinu u seoskim uslovima

Lokalne vesti - Sreda 21.04.2021 - 09:21

Masovna imunizacija stanovništva bez zakazivanja i prijave na portal eUprave u seoskim sredinama na teritoriji Grada Vranja počela je prvom akcijom vakcinacije 6. aprila 2021. godine u selu Vlase kada je vakcinisano 50-ak meštana ovog sela.

Foto: ZC Foto: ZC

- Za vakcinaciju kineskom vakcinom Sinofarm prijavilo oko 70 građana ovog i okolnih sela: Gradnja, Miovce, Strešak, Kruševa Glava i ostalih seoskih sredina u okolini Vlasa kojih ukupno ima 22.

Među prijavljenim meštanima, danas se u zdravstvenoj stanici u Vlasu vakcinisalo i 15 zaposlenih Holding kompanije Pamučni kombinat "Jumko" koji rade u pogonu ove kompanije u Poljanici.

Sve oni koji su se vakcinisali početkom aprila očekuje revakcina drugom dozom kineske vakcine, 27. aprila i svi oni su dobro prihvatili vakcinu bez težih reakcija, što ne znači da treba da dođe do opuštanja.

Opštih propisanih epidemioloških mera i dalje moramo svi da se pridržavamo i nakon primljene prve doze vakcine.

Koristim priliku da opet apelujem na sve naše građane da se vakcinišu, bez prethodnog zakazivanja i to mogu da učine na vakcinalnim punktovima u Sportskoj hali u prostorijama Službe polivalentne patronaže u Domu zdravlja Vranje u radnim organizacijama ili u svojim selima
gde žive.

Zdravstveni centar Vranje je u potpunosti otvoren za vakcinaciju svih naših građana
- kaže upravnik Opšte bolnice Vranje dr Nikole Popovića.

Stanovništvo ovog kraja čine ljudi zrelije životne dobi, dobrog opšteg zdravlja a za vakcinaciju se podjednako prijavljuju kako žene tako i muškarci.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: