Biblioteka za buduće genearacije: Zbrinuta ZAVIČAJNA GRAĐA

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2019 - 13:06

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila projekat „Biblioteka za buduće generacije” koji je realizovan uz pomoć sredstava Ministarstva kulture i informisanja.

Projekat značajan za Biblioteku, ali i grad Vranje FOTO: Biblioteka Projekat značajan za Biblioteku, ali i grad Vranje FOTO: Biblioteka "Bora Stanković"
Projekat vranjske Biblioteke ministarstvo je finansiralo sa 600.000 dinara, na javnom konkursu u konkurenciji 73 prijava od kojih su 34 odobrene.
 
Projekat je značajan jer je omogućena nabavka specijalne opreme za smeštaj i zaštitu zavičajne građe kao i računarske opreme
 
Zavičajno odeljenje je preseljeno u drugu, adekvatniju prostoriju od 30 metara kvadratnih.
 
Zavičajno odeljenje čuva gotovo 3000 knjiga, monografija, više stotina separata, zbornika i Vranjskih glasnika, veliki broj fabričkih i školskih listova i drugu raznorodnu i specifičnu građu. 
 
Jedan deo monografskih publikacija čine dela znamenitih Vranjanaca.
 
Režim čuvanja ovako raznorodne i specifične bibliotečke građe je osnov njene trajnosti i dostupnosti svim korisnicima kojima je ona potrebna, a njih je mnogo i pripadaju najrazličitijim grupacijama, od stručne i naučne javnosti do samostalnih istrazivača i poštovaoca lokalne kulture i tradicije.
 
- Nama je od izuzetnog značaja i neizmerno smo zahvalni Minisatarstvu kulture i informisanja što su i ovoga puta imali razumevanja i prepoznali važnost našeg projekta kao i njegov značaj kako za Biblioteku tako i za grad u celini. 
 
Ovakav odgovor Ministarstva je nama motivacija da nastavimo da unapređujemo rad na očuvanju zavičajne bibliotečke građe - kažu u Biblioteci „Bora Stanković“
 
Projekat je, inače, realizovan u potpunosti, dinamikom koja je precizirana u samom projektu, bez odstupanja.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: