Bid zona u problemima

Lokalne vesti - Sreda 17.10.2012 - 14:12

Higijena u pompezno najavljenom projektu Bid zona je katastrofalno, a ta situacija donela je i tenzije među vlasnicima lokala u tom tržnom centru.

Detalj iz Bid zone Detalj iz Bid zone
Vlasnici lokala u tom bloku kažu da je situacija postala alarmantna, jer menadžer centra već duže vreme ništa ne preduzima po tom pitanju. 
 
– Žena koja održava prostor u Tržnom centru čisti samo prvi sprat gde se nalazi kafić. 
 
Na ostalim spratovima je haos. Od flaša i opušaka, preko špriceva, igli, papira i izmeta ne može da se prođe. 
 
Ja donekle i razumem spremačicu koja se dotera kao za svečanost i krene da radi. Ni ja sa visokim potpeticama i mini suknjom ne bih čistila sve i svašta. 
 
Dogodilo se jednom da je ispred mog lokala ljudski izmet samo prekrila kartonskom kutijom, pa sam ja morala da odradim posao za koji je ona plaćena. Tržni centar trenutno liči na deponiju - kaže jedna od vlasnica lokala na trećem spratu. 
 
Kako saznaje OK Radio, peticiju za smenu menadžera Bid zone Dragana Popovića potpisala je većina vlasnika lokala u Tržnom centru, ali da se i dalje po tom pitanju ništa ne dešava. 
 
– Peticiju za smenu sa predlogom za postavljanje novog menadžera smo potpisali, ali Popović i dalje obavlja tu funkciju. Nedavno smo imali sastanak na kome je posle žučne rasprave bilo i pretnji bombama. 
 
Meni se desilo da su me Romi jurili iglom jer im nisam dala novac, a obezbeđenje centra nije prstom maklo. 
 
Pored toga što možemo da se zarazimo, ugrožena nam je i bezbednost jer nadležni ne rade svoj posao. 
 
Rešili smo da to presečemo i izaberemo čoveka koji će za platu od 40.000 dinara mesčno brinuti o svim tim stvarima za koje je zadužen - kaže naša sagovornica. 
 
 
Sa druge strane, menadžer Tržnog centra Dragan Popović za OK Radio kaže da radnici komunalnog preduzeća svakog jutra čiste Bid zonu, ali i da je sa vlasnicima lokala dogovoreno da se i oni pobrinu za higijenu ispred svoje radnje. 
 
– Ukidanjem firmarina, ukinuli smo i čistačicu. Njena plata je bila 24.000 dinara, ali sada ta sredstva nemamo. 
 
Ja sam predlagao da se sredstva izdvajaju za to, ali još uvek moj predlog vlasnici lokala nisu prihvatili. Od prvog novembra radnika obezbeđenja više neće biti iz istih razloga - kaže Popović. 
 
On napominje da Tržni centar najviše prljaju ugostiteljski objekti kojih ima na svakom spratu. 
 
Takođe, Popović smatra da je nesporazum između njega i vlasnika lokala prevaziđen, te da je peticija stavljena van snage. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: