Bilja i BISTRIK na Svetosavskoj nedelji

Lokalne vesti - Nedelja 20.01.2019 - 12:31

Bilja Krstić i grupa "Bistrik" nastupiće u Vranju 25. januara u Domu Vojske, u okviru ovogodišnje Svetosavske nedelje.

Bilja Krstić i orkestar Bilja Krstić i orkestar "Bistrik" FOTO: Facebook/Promo
Svetosavska nedelja biće svečano otvorena u ponedeljak 21. januara u 19 časova, u Galeriji Narodnog muzeja.
 
Istovremeno, biće otvarena izložba „Sveti Sava Srpski“ Istorijskog muzeja Srbije.
 
U utorak, 22. januara, u sali Doma vojske u 18 sati biće održano veče poezije „Svetom Savi u čast“, u organizaciji Pozorišta „Bora Stanković“, dok u 20 časova u Domu vojske počinje multimedijalni scenski igrokaz „Golgota i vaskrs Srbije“.
 
Svetosavska nedelja se u sredu 23. januara nastavlja izložbom likovnih radova učenika sa takmičenja povodom „Svetosavske nedelje“ u Galeriji Narodnog univerziteta i izložbom radova polaznika Likovne radionice i učenika osnovnih i srednjih škola.
 
U sali Doma vojske Srbije biće dodeljene nagrade najboljim  recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova i najboljoj ekipi kviza „Svetosavlje“, a biće predstavljen i list "Srećni dani" učenika OŠ „Radoje Domanović“.
 
Tokom dana, biće upriličeni interaktivni književni susreti učenika osnovnih škola i predškolaca sa piscima za decu Biljane Alavanje, Stevana Miloševića i Stefana Mitića.
 
U četvrtak, 24. januara, u sali Doma vojske Srbije učenici OŠ „Radoje Domanović“ i polaznici Regionalnog centra za talente izvešće predstavu „Pruži ruke ljubavi“, dok će u sali Periodike biblioteke „Bora Stanković“ biti predstavljena knjiga „Pomor i strah“ Vuleta Žurića.
 
Petak, 25. januar je rezervisan za koncert Bilje Krstić i grupe „Bistrik“ u sali Doma vojske Srbije sa početkom u 19 časova.
 
U subotu, 26. januara, u podne, u sali Doma vojske deca vrtića „Bambi“ izvešće predstavu „Novo znamenje“, dok će na istom mestu biti održana Svetosavska duhovna akademija sa prof. dr Slađanom Ristić Gorgiev u ulozi besednika.
 
U nedelju, 27. januara, u Sabornom hramu Svete Trojice biće održana Sveta liturgija i rezanje slavskih kolača Odbora „Svetosavske nedelje 2019“ i škola, dok će u restoranu „Eterno“ biti održan tradicionalni Svetosavski bal, tokom kojeg će biti dodeljene narade "Sveti Sava“ za 2018. godinu.
 
Tokom cele manifestacije, biće organizovane posete učenika Istorijskom arhivu „31. januar“ između 10-14 časova.
 
Ulaz na sve programe ovogodišnje Svetosavske nedelje je slobodan.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: