Bilo bi LICEMERNO da SPS učestvuje u PROTESTIMA

Lokalne vesti - Četvrtak 24.01.2019 - 14:55

SPS i njeni članovi neće učestvovati u građanskim protestima “1 od 5 miliona”, čiji je početak u Vranju najavljen za petak, 25. januar.

Pitanje protesta je kompleksno FOTO: D. Ristić/OK Radio Pitanje protesta je kompleksno FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pitanje najavljenih građanskih protesta u Vranju je kompleksno, smatra prvi  socijalista Vranja.
 
- Mi smo deo vladajuće većine, kako na lokalu, tako i u Republici, tako da bi bilo krajnje licemerno da sedimo u vlasti, a da učestvujemo u protestima.
 
Nemamo ništa protiv građanskih inicijativa, predloga, pa čak i protesta ukoliko ne narušavaju red i mir - poručuje Antić.
 
On dodaje da se, kao neko ko je u više mandata bio na vlasti, često susretao sa protestima i štrajkovima, što smatra legitimnim vidom političke borbe.
 
SPS ima svoju jasnu političku koncepciju, tako da kao organizacija, zajedno sa svojim članovima neće učestvovati u protestima, deciciran je Antić.
 
Šef vranjskih socijalista primećuje da su proteste podržali neki koji su 2016. godine, "zajedno sa naprednjacima slavili poraz socijalista i odlazak gradonačelnika Antića".
 
- Sada su oni žestoko protiv te iste SNS, pa se postavlja pitanje legitimitet i  legalitet takvih protesta.
 
To je ono "sada ćemo malo da budemo vlast, pa ćemo opet da budemo opozicija, da bi se možda vratili na vlast" - komentariše Antić i dodaje da je SPS legitimno otišao u opoziciju da bi se u vlast vratio potpisivanjem koalicionog sporazuma sa SNS-om.
 
Do sada nema primedbi na vršenje dužnosti predstavnika socojalista u vlasti, ukazuje on.
 
- Naprotiv, nama dolaze samo reči hvale i podrške od strane poslanika Slaviše Bulatovića i gradonačelnika Slobodana Milenkovića, kao i od strane Dragana Sentića iz Vranjske Banje.
 
Kada dođe vreme izbora, građani će reći svoje mišljenje, kako o nama, tako i o predstavnicima te građanske inicijative koja je najavila proteste - zaključuje Zoran Antić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: