Bogato Surduličko kulturno leto

Lokalne vesti - Petak 19.07.2013 - 09:28

Vranje - U okviru ovogodišnjeg “Surduličkog kulturnog leta” u Galeriji Kulturnog centra u toj opštini u četvrtak je otvorena samostalna izložba kostimografa Eme Bogdanović.

sa Surdulickog kulturnog leta sa Surdulickog kulturnog leta

Suzana Stanković Aleksić, direktorka surduličkog Kulturnog centra kaže da je program ovogodišnjeg “Surduličkog kulturnog leta” bogatiji  nego prethodne godine.

- U okviru te tradicionalne manifestacije koja će trajati do kraja leta imaćemo i programe pod nazivom “letnji kolaž”.

Na sceni na otvorenom  pri SKC-u biće prikazana predstava “Žar ptice”, a za najmlađe i redovna projekcija crtanih filmova u Surdulici i Belom Polju.

Surdulički Kulturni centar u okviru strategije razvoja kulture sarađuje sa seoskim mesnim zajednicama u toj opštini pa je ove godine Belo Polje izabrano za realizaciju dela programa - objašnjava Stanković Aleksić.

Opština Surdulica je jedna od retkih u Srbiji koja posetiocima “Surduličkog kulturnog leta” od prošle godine može da ponudi i teatar na otvorenom.

-Od kako je Surdulica dobila otvorenu binu tako je program te manifestacije bogatiji. Na sceni nastupaju naša, ali i gostujuća pozorišta.

Već u avgustu dve predstave za decu i odrasle izvešće glumci vranjskog pozorišta “Bora Stanković”. U muzičkom delu nastupiće i Ortodoks Kelts. Naši folklorni i pozorišni ansambli i hor koji je osnovan pri SKC-u gostuju i na regionalnim kulturnim manifestacijama- objašnjava direktorka SKC-a.

Pokrovitelj “Surduličkog kulturnog leta” je opština Surdulica, a deo sredstava obezbedilo je i Ministarstvo kulture preko projekata kojima je Surdulica konkurisala, kao i brojni sponzori.
 

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: