Bojana Dončev STIPENDISTA KARAĐORĐEVIĆA

Lokalne vesti - Nedelja 26.08.2018 - 10:31

Vranje - Kompanija LINK group u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu odabrala je 25 maturanata, đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na ITAcademy, a među njima je i Bojana Dončev iz Bosilegrada.

Kod Karađorđevića na Belom dvoru. Foto: ITAcademy Kod Karađorđevića na Belom dvoru. Foto: ITAcademy

Vest o dodeli finansijske podrške objavljena je 29. juna na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 15. jula.  

U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na  koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.

Nije bilo nimalo lako odabrati 25 najinspirativnijih pisama.

ITAcademy, koju će budući polaznici moći da pohađaju online - putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Cambridge univerziteta i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

Izabranim učenicima besplatno školovanje će biti uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru 5. septembra.

Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koje žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira smera.

 Prošle godine je đake generacije najviše interesovalo  kako naučiti programiranje i zbog toga  su  kurs programiranja i  web dizajn kurs bili najpopularniji među polaznicima.

Kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila je 29. juna na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već 17. godinu zaredom.   

Svečanosti su prisustvovali i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske gospodin Dane  Malešević.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: