BORA ovekovečio idenitet svih VRANJANACA

Lokalne vesti - Petak 23.03.2018 - 10:41

U okviru manifestacije „Borini književni dani“, na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku u Vranju, položeno je cveće i odata počast velikom piscu.

Delegacija grada odaje počast Bori Stankoviću FOTO: vranje.org.rs Delegacija grada odaje počast Bori Stankoviću FOTO: vranje.org.rs
O stvaralaštvu Bore Stankovića govorio je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je istakao da je Borin rodni grad bio zapravo glavna inspiracija njegove književne umetnosti, njegovo nepresušno nadahnuće. 
 
- Stoga i danas u Borinim delima odjekuju glasovi minulih vremena, reči iz dubine vekova, iz daleke prošlosti.
  
Ono što je mislio i osećao, ono što je znao i učio o starom Vranju, oblikovao je u junake svojih proznih radova – rekao je Tričković. 
 
One je istakao da su u knjigama slavnog pisca sadržana naša istorija, tradicija i običaji
 
- Zahvaljujući njegovim delima, sve ono čemu zub vremena stalno preti nije se ugasilo pred naletom modernog doba
 
Bora je pronikao u dubinu duše starog Vranja i ovekovečio kulturni i lokalni identitet svih Vranjanaca - rekao je u svom obraćanju Dejan Tričković.  
 
Cveće na spomenik položili su, u ime rukovodstva grada, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i direktorke Biblioteke, Gimnazije i Medicinske škole - Vesna Petric, Suzana Mišić Stanković i Gordana Jovanović sa saradnicima.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: