Borba za RODNU RAVNOPRAVNOST

Lokalne vesti - Utorak 24.09.2019 - 07:28

U Vranju je održana tribina na temu ,,Promocija Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou", na kojoj je između ostalih govorila i Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu.

Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs Sa sastanka u Vranju. Foto: vranje.org.rs

Prema njenim rečima projekat realizuje grad Vranje u saradnji sa Udruženjem “Centar za društvene integracije”.

Podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, koji finansira Evropska unija.

- Prva faza projekta podrazumeva promociju projekta i Evropsku povelju, koja je utemeljena i u Lokalnom akcionom planu usvojenim prošle godine u Skupštini grada.

U drugoj fazi predviđeno je osnaživanje 30 žena za koje će biti organizovana obuka za sopstveno pokretanje biznisa.

U fokusu će biti žene starije od 50 godina
, zatim žene žrtve nasilja i Romkinje
- istakla je Milosavljevićeva.

Na tribini su govorile i Gordana Stanković, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Vranja, Anita Stojanović, predsednica “Centra za društvene integracije" i prof. dr Milica Bošković.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: