Borini dani: Gorko-slatka priča o GASTARBAJTERIMA (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 24.10.2017 - 14:14

Vranje - U okviru 37. ,,Borinih pozorišnih dana", u ponedeljak je odigrana predstavа ,,Hor bečkih dečaka" Miroljuba Nedovića, u režiji Irfana Mensura.

Bečki dečaci, poreklom iz Srbije FOTO: D. RIstić/OK Radio Bečki dečaci, poreklom iz Srbije FOTO: D. RIstić/OK Radio

“Hor bečkih dečaka"  je gorko-slatka komedija, u kojoj, pored Irfana Mensura, igraju i Predrag Ejdus i Slobodan Boda Ninković.

To je priča o našim gastarbajterima u Beču, čiji se snovi i nadanja sudaraju sa surovom stvarnošću.

Ipak, jedino oružje u borbi protiv nevesele realnosti im je vedrina i optimizam.


To je posebna kategorija srpske duhovitosti i šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog koje ova predstava može da se nazove i "genetska komedija".

,,Borini pozorišni dani" se nastavljaju predstavom "Iluzije" po tekstu savremenog ruskog pisca Ivana Viripaeva, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Ovaj komad, uprkos naslovu, žanrovski je takođe komedija i prati život dva bračna para, koji su  proveli zajedno preko 50 godina, istoriju njihovih ljubavi, kroz priču dva mlada muškarca i dve mlade žene.

U predstavi igraju Sonja Kolarčić, Katarina Marković, Milutin Milošević i Goran Jeftić.

 

    


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: