Bratimili se Vranjanci i Pazarci

Lokalne vesti - Ponedeljak 28.04.2014 - 10:01

Oko 30 učenika iz Novog Pazara boravilo je tokom vikenda u Vranju, u organizaciji Kancelarije za mlade iz tog grada i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Pazarci u Vranju Pazarci u Vranju

Oni su se tokom boravka upoznali sa istorijatom i kulturom vranjskog kraja.

Tim povodom  za goste iz Novog Pazara prijem su priredili gradonačelnik Zoran Antić i njegov zamenik Dragoljub Stevanović.

Antić je tom prilikom najavio i bratimljenje Vranja i Novog Pazara, dok je Stevanović izrazio nadu da će prijateljstvo između mladih iz dva grada biti trajno, prožeto lepim utiscima.

Na prijemu je govorio i direktor O.Š. „Rifat Burdžović" Nusret Zuković, koji je rekao da Vranjanci i Novopazarci imaju sličan mentalitet i da će ovakav vid saradnje negovati i generacije koje dolaze.

Tatjana Strahinjić Nikolić iz UNDP govorila je o programu  „Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji" koji predviđa prevazilaženje predrasuda i povezivanje mladih.

Obilazak znamenitosti Vranja izveden je u organizaciji domaćina, Kancelarije za mlade iz Vranja i samog grada.

Poseta Novopazaraca krunisana je bratimljenjem O.Š.  „Rifat Burdžović" sa vranjskom O.Š. „Dositej Obradović”.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: