Brnabić: Hotel u Banji biće PREKRETNICA za srpski turizam

Lokalne vesti - Nedelja 25.07.2021 - 15:19

Premijerka Ana Brnabić obišla je radove na izgradnji hotela u Vranjskoj Banji i ocenila je da je to projekat koji će promeniti čitav okrug i staviti Srbiju na mapu turističkih destinacija.

"Vapimo za investicijama u naš turizam" FOTO: OK Radio
- Ovaj hotel, koji će biti završen 2023. godine vratiće Vranjsku Banju na mesto koje joj pripada, podsetićemo ceo svet na Vranjsku Banju - kazala je Brnabić dodajući da je banja važna i istorijski i kulturno.
 
Navodeći da je za nju taj kraj jedan od najlepših u našoj zemlji, Brnabić je rekla da joj "srce plače" kada vidi koliko je tu resursa, mineralnih, toplih voda, koje su odlazille i odlaze svakog dana već decenijama.
 
Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra.
 
Dodala je da je izgradnja hotelskog kompleksa, kakav će prvi put postojati u Srbiji, kapitalno strateški projekat za turizam naše zemlje, koji će Srbiju staviti na evropsku mapu destinacija.
 
- Otvoriće nam nova vrata i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju
 
Dolaziće turisti velike platežne moći i zainteresovaće se i za druge banje
 
Dolaziće novi brendovi i videti koliko nam je zemlja lepa, pa rešiti da ulažu. Vapimo za investicijama u naš turizam - kazala je.
 
Brnabić koja je danas obišla i Trgovište, kaže da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer je na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.
 
Ističe i da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i dodatnim sadržajima.
 
Premijerka kaže da će država podržati taj projekat na svaki način i u tom smislu navodi da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.
 
- Država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanje, što se već i radi. 
 
Radimo sve paralelno da 2023. bude sve spremno - kazala je premijerka.
 
Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić zahvalio je na "najvećoj investiciji" u srpski turizam predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.
 
Kako je najavio, hotelski kompleks u Vranjskoj Banji, vrednosti 90 miliona evra će zapošljavati 350 ljudi, a biće izgrađen u četiri faze, od kojih prvu podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima i kongresna sala koja će biti najveća u našoj zemlji.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Emil bugarin
26.07.2021. , 11:56
Koga lažeš pederu mi smo mutavi dolazimo u beograd da vam pokažemo kako se izumire i deca gledaju u prazno tengjere