Bruka, sram i mućka jaja

Lokalne vesti - Subota 07.06.2014 - 11:13

Nakon pisanja OK Radija o obustavljanju smena načelnika u ZC Vranje, oglasila se doktorka Slađana Stošić, za koju se veruje da će biti buduća načelnica PTO, ocenivši da najavljene pa zaustavljene smene uopšte nisu političke prirode.

Stojančić i Stošićeva Stojančić i Stošićeva

Ona je istakla da je reč o ispravljanju grešaka koje je direktor centra Vladimir Stamenković napravio po dolasku na funkciju prošle godine, kada su imenovani novi načelnici na pojedinim odeljenjima i upravnici Bolnice i Doma zdravlja.

– Više mi je muka da slušam priče o smenama u Zdravstvenom centru i sramota je to što se trenutno dešava.

Ljubiša Stoiljković i ja smo osnovali Urgentno odeljenje. Mi smo prvi specijalisti na ovim prostorima iz urgentne medicine, a ja radim 30 godina časno i pošteno.

Milena Antić je imenovanjem za načelnicu preskočila ne 10, nego 20 stepenika.

Specijalistički ispit sam završila sa desetkom i zalagala sam se svih ovih godina za osnivanje urgentnih odeljenja po Srbiji, a gospođa Milena je mnogo posle nas došla.

Politikom se nikad nisam bavila, a poslednjih godinu dana sam član SNS jer se slažem sa politikom koju vodi isključivo Aleksandar Vučić.

Sramno je da se neki tamo opštinski činovnik meša u Zdravstveni centar Vranje.

Poverenici SNS su časni i pošteni ljudi, a ovaj mutljag koji godinama vlada gradom moraće da se konačno skloni odavde – kaže Stošićeva.

Inače, ona tvrdi da sa sadašnjom načelnicom, suprugom gradonačelnika Zorana Antića, Milenom Antić, nema nikakav lični konflikt.

– Ona je učila medicinu od mene, a njeno postavljenje za načelnicu je političko, a ne moje. Ona ima muža gradonačelnika, a ja sam samohrana majka.

Ja nemam nikakav interes da uđem u politiku niti da budem na nekakvoj funkciji. Ovo je više sramota i stidno šta rade iz opštine.

Ja sam jedan častan i pošten građanin ove zemlje i neću više da ćutim i da trpim, jer to radim celog života.

Sve vreme sam u nekoj senci, a ne bi trebalo da budem u senci sa svim svojim kvalitetima – kaže doktorka Stošić.

S obzirom da je Stošićeva odreagovala nakon teksta na OK Radiju pod naslovom „Obustavljene smene u zdravstvu, SPS i SNS u klinču“, prozvanim se našao član Gradskog veća i sekretar IO GrO SPS Branimir Stojančić, inače sagovornik u pomenutom tekstu, smatrajući da se na njega odnose epiteti u Stošićkinoj reakciji.

- Ponavljam da se nikada nisam mešao u zdravstvo i struku. Ja nisam kokoška da snesem jaje, ali to ne znači da ne umem da razlikujem zdravo od mućka.

Ne razumem ovako burnu reakciju dotične doktorke, da li ona reaguje zbog nje, mada nigde nije prozvana, pa pljuje mene i lokalnu samoupravu ili govori u nečije ime.

Možda u ime onoga u čijem stanu živi i ko plaća određene troškove, a čije je kriminalne radnje na štetu budžeta Vranja ovo rukovodstvo zaustavilo – kaže Stojančić.

On dodaje da treba otvoriti temu van Zdravstvenog centra, kako bi se, „obmotao klupko nervozne reakcije doktorke Stošić“.

Prozvana doktorka i načelnica Urgentnog odeljenja Milena Antić nije želela da komentariše izjave svoje koleginice Slađane Stošić.

Kako je rekla, svaki odgovor Stošićevoj posle svega izrečenog bio bi suvišan.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: