Bucin PEČAT: Pesme iz zaboravljenog ROKOVNIKA

Lokalne vesti - Utorak 22.05.2018 - 09:27

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju predstavljena je knjiga pesama surduličkog novinara Dragana Miloševića Buce, pod naslovom „Pečat“.

Sa promocije u Vranju FOTO: OK Radio Sa promocije u Vranju FOTO: OK Radio
Povod za objavljivanje knjige je jubilej – 40 godina Miloševićevog novinarskog rada u nizu lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija.
 
Ovo izdanje su, pored autora, predstavili i pesnikinja i slikarka Slađana Nedeljković, recenzentkinja knjige i glumac Dragan Stanković Mitke koji je pročitao nekoliko pesama.
 
Obeležavanje 40 godina novinarskog rada objavljivanjem knjige pesama simpatičan je, ali u Bucinom slučaju, sasvim logičan potez, rekla je novinarka Jelena Stojković.
 
- Buca je kroz često surov i težak posao, uspeo da sačuva emociju i da je protka kroz svoje tekstove.
 
Zato su i ove pesme odraz jedne emocije jednog divnog čoveka i slika jednog vremena kada je pisana reč vredela mnogo više – istakla je Stojkovićeva.
 
- Ko će ako ne poetska duša da primeti lepotu sveta, da napiše stihove kojima se „crta ljubav“
 
Ako je lepota u nama i oko nas, a neko je ne primeti, propusti da uoči - u "zlatnom čamcu ljubavi“ nudi nam ih pesnik, nudi nam lepotu u „lokvama“, u „noćima sa sunčanim ruhom“, „na zgarištima nade“ i „tamo gde se zaustavlja ljudska misao“ gde hvata trenutak da nastane pesma - rekla je recenzentkinja knjige, Slađana Nedeljković
 
Pesme su nastale još pre četrdesetak godina, zapisane u jednom crnom rokovniku, gde su pod naletom autorovih brojnih novinarskih obaveza, ostale zaboravljene, sve do nedavno.
 
- Tražeći nešto sasvim drugo, pronašao sam stari rokovnik sa pesmama i prisetio se svojih mladenačkih snova koje je pokretala, a šta drugo, nego ljubav
 
Ispostavilo se da mojim pesmama vreme ništa nije oduzelo, tako da su sve one štampane bez ikakvih ispravki.
 
Za objavljivanje knjige veliku zahvalnost dugujem mom prijatelju Miroslavu Kotiću Koletu i beogradskom udruženju književnika „Mala ptica“ – rekao je Dragan Milošević.
 
Nakon Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja, „Pečat“ će biti predstavljen i publici u Vranjskoj Banji i Bosilegradu, a uskoro se očekuje i nova knjiga pesama Dragana Miloševića.
 
- Objavljivanje ove prve knjige dalo mi je „krila“, tako da jedva čekam da se pojavi i naredno izdanje na kojem već radim i na kojem će se naći još 54 pesama, paralelno na srpskom i engleskom jeziku – najavio je Milošević.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: