Budžet za 2021: Oprezni optimizam za završetak KAPITALNIH INVESTICIJA

Lokalne vesti - Petak 04.12.2020 - 14:46

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici Nacrt Odluke o budžetu Grada Vranja za 2021. godinu.

Biojan Kostić: Budžet će zavisiti od situacije sa koronom FOTO: D. Ristić/OK Radio Biojan Kostić: Budžet će zavisiti od situacije sa koronom FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema rečima člana Gradskog veća za finansije Bojana Kostića, projektovani prihodi su u visini od 2.493.510.000 dinara, dok su rashodi  2.663.510.000 dinara
 
- Planirani deficit je 170 miliona dinara i on je za 70 miliona manji u odnosu na 2020. godinu.
 
Stanje u budžetu će svakako zavisiti od situacije sa pandemijom virusa korona, tako da nismo želeli da pravimo optimističnije projekcije - istakao je Kostić. 
 
Objašnjavajući pojedine stavke u budžetu za narednu godinu, on je dodao da će za kapitalne investicije, poput završetka Ulice Bore Stankovića, rekonstrukcije Gradskog parka, izgradnje obilaznice, kao i vrtića u naselju Raška, biti izdvojen 531 milion dinara odnosno 19 % od ukupnog iznosa. 
 
Za saobraćajnu infrastrukturu planirano je 296 miliona dinara, odnosno 11 %, a za subvencije u privredi 22 miliona dinara
 
- U saradnji sa Kancelarijom za mlade realizovaćemo projekat Smart učionice, koja će okupiti najbolje mlade programere iz Vranja. 
 
Za ovu namenu izdvojićemo pet pet miliona dinara, pre svega za nabavku opreme i angažovanje licenciranih predavača - istakao je Bojan Kostić. 
 
On je, takođe, rekao da će Grad podržati i projekat rekonstrukcije paviljonskog dela Bolnice, gde će samo za nadzor biti izdvojeno 30 miliona dinara, dok će za gradsku opštinu Vranjska Banja biti opredeljeno 100 miliona dinara
 
Prema njegovim rečima šestomesečno izvršenje budžeta bilo je na nivou od 90% od planiranog, zbog nešto slabijih prihoda tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja. 
 
Do decembra, pad prihoda je bio umeren, a stanje u budžetu je bolje zbog reakcije države koja je Vranju ovih dana uplatila 50, a Vranjskoj Banji 10 miliona dinara
 
- Na kraju godine, ipak očekujem ostvarenje budžeta u visini od 92 – 95 % od planiranog -  rekao je na kraju Bojan Kostić. 
 
Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, članovi Veća usvojili su na današnjoj sednici i Programe poslovanja sa finansijskim programima većine javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu, kao i Statut JU “Sportski objekti”, javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: