Bugari uhvaćeni na Vlasini: Švercovali 82 bojeva metka u automobilu

Lokalne vesti - Sreda 07.08.2019 - 09:33

Vranje / Strezimirovci - Carinici su u saradnji sa policijom na ulazu graničnog prelaza Strezimirovci 3. avgusta 2019. godine u prepodnevnim časovima otkrili automobil pun bojeve municije.

Zaplenjena municija. Foto: Uprava carine Zaplenjena municija. Foto: Uprava carine

Municija je otkrivena u automobilu bugarskih registarskih oznaka kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru, navodi Uprava Carine.

Reč je o bugarskim državljanima, 28-godišnjem vozaču i 24-godišnjem suvozaču, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu.

Detaljnim pregledom BMW-a H5 kojim su doputovali do granice, utvrđeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi 32 bojeva metka marke ”Magtech” kalibra 9mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ”Luger 9mm”.

Potom su službenici detaljno pregledali i prtljažnik vozila
, u kome je ispod jednog ranca i podnog poklopca, otkriveno i dva para neprijavljenih registarskih oznaka, navodi Uprava carine.

Mladić koji je upravljao automobilom potvrdio je službenicima na prelazu da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca.

Kako je reč o naoružanju, sva otkrivena municija predata je policiji u dalju nadležnost.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: