Bugarska donirala ZAŠTITNU OPREMU medicinarima na jugoistoku Srbije

Lokalne vesti - Sreda 06.05.2020 - 11:04

Na inicijativu ministarke inostranih poslova Ekaterine Zaharieve, Bugarska je donirala 132 kompleta medicinske zaštitne odeće sredinama u Srbiji u kojima žive pripadnici bugarske nacionalne manjine.

Bugarska donirala 132 kompleta medicinske zaštitne odeće FOTO: far.rs Bugarska donirala 132 kompleta medicinske zaštitne odeće FOTO: far.rs
Kako je istaknuto, odeća  je prizvedena po najvišim ISO standardima u Bugarskoj i po meri zaposlenih, koji imaju kontakt sa kovid pacijentima, u opštim bolnicama u Pirotu i Surdulici, domovima zdravlja u Dimitrovgradu i Bosilegradu i ambulanti u selu Zvonci u opštini Babušnica.
 
Pomoć je predata u Dimitrovgradu, a uručio ju je amabasador Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov.
 
Ambasador Vlajkov je apelovao na solidarnost u vreme pandemije i disciplinu u borbi protiv nevidljivog neprijatelja.
 
Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga je istakla da je lako biti prijatelj u mirnim vremenima, dok se pravi prijatelj prepoznaje u teškim trenucima, kao što je globalna pandemija koronavirusa
 
Pravi primer prijateljstva, prema njenim rečima, su Vlada Bugarske i ambasada ove zamlje u Srbiji, koji su, kako kaže, izašli u susret zdravstvenim ustanovama i rešili da pomognu medicinskim radnicima da lakše obavljaju svoj posao i da svoje živote ne dovedu u opasnost.
 
Zahvalnost na uručenoj donaciji izrazili su i Robert Petrov, direktor Doma zdravlja u Dimitrovgradu, Aleksandra Tašić Ivanov iz Zdravstvenog centra Surdulica, Anita Radaković iz Doma zdravlja u Babušnici i Goran Petrović, direktor Opšte bolnice u Pirotu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
bugarin bosilegraf
06.05.2020. , 16:34
A gde je kmet bata vladko koji je pokrao bugarsku a sad se krije ko kobi19 sram te bilo udbo