Bugarski zemljotres osetili i Vranjanci

Lokalne vesti - Utorak 22.05.2012 - 08:28

Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je Bugarsku oko 2 časa posle ponoći, a potres se osetio na čitavoj teritoriji juga Srbije, i šire u regionu.

Epicentar zemljotresa koji je uplašio i Vranjance bio je kod Pernika, 24 kilometra zapadno od Sofije, na dubini od 9,4 kilometara. Trajao je nekoliko minuta, a usledila je serija naknadnih udara.
 
Brojni stanovnici Sofije, Pernika i drugih gradova noć su proveli na ulicama. Jako podrhtavanje tla se osetilo i u Srbiji - u Nišu, Vranju, Leskovcu, Pirotu i drugim mestima.
 
Prema podacima civilne odbrane u Bugarskoj, zemlju je u naredna tri sata pogodilo bar još 15 naknadih potresa, u trajanju od po desetak sekundi, od kojih je najjači bio snage 4,3 stepena Rihterove skale. Poslednji se osetio oko 4 sata ujutru. 
 
Izveštaja o žrtvama, povređenima ili većoj šteti nema, a nije bilo ni prekida snabdevanja električnom energijom ili telekomunikacionih veza. 
 
Kako prenosi bugarska agencija "Fokus", jak zemljotres se osetio i u Makedoniji, Grčkoj, Rumuniji i Turskoj. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: