Bujanovac PRI DNU u Srbiji po broju vakcinisanih

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.04.2021 - 13:35

Bujanovac se nalazi se među opštinama u Srbiji sa najmanjim brojem vakcinisanih građana, izjavio je danas direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović.

Vakcinisano manje od 20 odsto građana FOTO: S. Tasić/OK Radio Vakcinisano manje od 20 odsto građana FOTO: S. Tasić/OK Radio
Jovanović je kazao da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga 1.945.000 prve doze, a oko 1.310.000 druge doze.
 
On je naveo i da je pored beogradskih opština, koje su na vrhu tabele po broju vakcinisanih, više od 35 odsto punoletnih vakcinisano u Nišu, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Priboju, Novom Sadu, Kladovu, Kikindi, Malom Zvorniku, Sremskim Karlovcima, Kragujevcu, Požarevcu i Knjaževcu.
 
Najmanje vakcinisanih, ispod 20 odsto, imaju Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Rača, Bujanovac, LJig, Žitorađa, Boljevac, Vladimirci, Ražanj, Doljevac, Varvarin, Merošina, Krupanj, Sjenica i Osečina.
 
Jovanović je dodao i da je do sada u Srbiji oko 39.000 stranaca primilo vakcinu.
 
- Oni mogu da se prijave preko portala e-Uprave, čak iako nemaju prijavljeno boravište u Srbiji, ali definitivno prioritet u ovom trenutku su naši državljani, maksimalni fokus u vakcinaciji su naši građani - poručio je on za RTS. 
 
Kada budemo završili vakcinaciju naših građana, ako bude dovoljno vakcina, razmišljaćemo da pozovemo i strane državljane, zaključio je Jovanović
 
Prošle nedelje počela je vakcinacija bez zakazivanja "Fajzerovom" i "Sputnjik V" vakcinom, a prema rečima Jovanovića više desetina hiljada građana iskoristilo je tu mogućnost.
 
On je pozvao sve građane da se vakcinišu.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: