Bujno zatišje pred BURU VELIKOG RATA

Lokalne vesti - Četvrtak 15.11.2018 - 11:07

U četvrtak, 15. novembra u 13 sati u Biblioteci "Bora Stanković" u Vranju biće otvorena izložba "Bujno zatišje pred buru"

Bura koja je odnela sve FOTO: Promo Bura koja je odnela sve FOTO: Promo
Reč je o izložbi koja govori o kulturnoj klimi i dostignućima u umetnosti, nauci i društvu u periodu neposderdno pred početak Prvog svetskog rata.
 
Autor ove postavke koja predstavlja bečku kulturu i umetnost pred početak Velikog rata, je istoričar umetnosti Stefan Kutzenberger iz muzeja iz Beča.
 
Na 11 panela sa paralelnim tekstom na srpskom i nemačkom jeziku predstavljena je kulturno-umetnička scena u Beču pred Prvi svetski rat, sa jasnom porukom mira.
 
To je vreme koje su obeležili, Sigmund Frojd, Alfred Adler (psihoanaliza), Gustav Klimt (slikarstvo), Šenberg, Gustav Maler,(muzika), Franc Kafka, Rajner Marija Rilke (književnost)…
 
Izložba je priređena u okviru austrijkim predsedavanjem Savetom Evrope, u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Beogradu i Austrijskim kulturnim forumom.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: