Burna sednica skupštine, koalicija preživela (FOTO)

Lokalne vesti - Sreda 27.11.2013 - 03:02

Sednica Skupštine Vranja, 17. po redu, održana je u sredu u voma burnoj atmosferi.

Sa Skupštine - provera kvoruma Sa Skupštine - provera kvoruma

Većina odbornika SNS napustila je sednicu, a za njima su krenuli i odbornici DS-a i URS-a.

Uprkos brojnim ometanjima sednice od strane odbornika i funkcionera SNS, izglasana je prva tačka dnevnog reda, ostvarenje budžeta u prvih šest meseci.

Funkcioneri SNS Srđan Milošević i Nenad Veličković za vreme trajanja sednice prekidali su govor predsednika Parlamenta i ostalih govornika, uz povike da u sali nema kvoruma, iako su sve vreme, prema službenom brojanju, u sali bilo najmanje 34 odbornika.

Sada već bivši potpredsednik GrO SNS Srđan Milošević zatražio je u ime odbornika te stranke smenu predsednika Skupštine Dejana Tričkovića.

Njemu je svaki put kada je izašao za govornicu oduzimana reč, a pojedini odbornici u sali tražili su da obezbeđenje udalji Miloševića iz skupštinske sale.

Oko 11:30 gradonačelnik Antić presekao je stvar i zatražio pauzu za konsultacije. Začudo, Skupštin je nastavila rad i tokom te pauze!

Stekao se utisak da bi Tričković  vodio sednicu i da je ostao potpuno sam u sali.

Nakon pauze sednica je nastavljena po predloženom dnevnom redu. U Skupštinu su se vratile sve odborničke grupe.

S obzirom da je Gradski odbor SNS raspušten u sredu ujutru, svi funkcioneri ostaju na svojim mestima do formiranja novog odbora.

Dakle, predsednik Skupštine i u narednom periodu biće Dejan Tričković, a zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov.

U saopštenju većine odborničkih grupa osuđuje se održavanje konferencije za novinare odbornika Slobodana Petrovića u skupštiskoj sali, i zahteva se da se takve stvari dalje ne ponavljaju.

Aleksandar Aca Stojković
 

        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: