Buvljak u sred Bolnice

Lokalne vesti - Sreda 20.03.2013 - 12:44

U krugu Zdravstvenog centra neprekidno radi više tezgi sa raznom robom široke potrošnje, na potezu od Odeljenja za transfuziju do Ginekologije, što u najmanju ruku liči na buvlju pijacu u sred bolničkog kruga.

Prodaja robe u krugu vranjske Bolnice Prodaja robe u krugu vranjske Bolnice

Na tezgama su uglavnom izložene posteljine, cipele, patike i odeća.

Sve to možda i ne bi bilo tako strašno da najčešći kupci nisu medicinske sestre i doktorke koje u radnoj uniformi i u sred radnog vremena biraju i isprobavaju robu.

Prodavci kažu da im je tu pijačno-sindikalnu prodaju dozvolilo rukovodstvo Zdravstvenog centra koje uzima procenat od prodate robe, dok generalni direktor ustanove oštro demantuje te tvrdnje.

– Ja sam penzioner i ne mogu od penzije da živim. Moram da se snalazim, pa sam rešio da egzistenciju za svoju porodicu obezbedim prodajom obuće na šest rata radnicima Zdravstvenog centra.

Imamo ugovor sa Zdravstvenim centrom i sindikatima kojima od prodate robe dajemo tri do pet procenata.

Sve artikle dajemo na pet do šest rata preko administrativne zabrane.

Prodaja može da ide i bolje, ali smo i zadovoljni. Uglavnom kupuju sestre i doktorke.

Ja sam na ovaj način radio i u zgradi gradske uprave, a znam da ljudi prodaju i u domovima zdravlja u Preševu i Bujanovcu. Moramo da se snalazimo – kaže trgovac obućom Sotir Mitić.

Sa druge strane, generalni direktor Zdravstvenog centra Vranje Uroš Trajković za OK Radio kaže da trgovcima niko nije dozvolio trgovinu na otvorenom u krugu Bolnice, ali i da ne mogu da ih uklone, jer robu prodaju u vozilima kojima „beže“.

– Nije tačno da smo im mi dozvolili da prave buvlju pijacu u krugu Zdravstvenog centra. Mi imamo ugovore o sindikalnoj prodaji robe ali samo u bolničkoj kuhinji koja nije u funkciji.

Pokušavali smo da ih oteramo sa tog mesta, ali ne uspevamo jer su mobilni i sklone se, pa se ponovo vraćaju. Prosto nemamo rešenje za taj problem – kaže Trajković.

Načelnik Komunalne policije u Vranju Nenad Stamenov najavljuje da će njegova patrola u četvrtak obići krug Zdravstvenog centra i ukloniti sve nelegalne trgovce sa javne površine.

 – To je svakako u našoj nadležnosti, ali koliko sam upućen u priču oni imaju neke ugovore sa sindikatima.

Poslaću u četvrtak patrolu i svako ko nema dozvolu za zauzeće javne površine u krugu Bolnice, biće uklonjen sa upozorenjem.

Ukoliko se ponovo vrati onda izdajemo mandatnu kaznu u iznosu od 2.500 dinara, a kada je reč o produbljivanju problema, onda se pokreće i prekršajna prijava gde su kazne mnogo veće - kaže Stamenov.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: