Čaršija i Komunalna policija u Vranju u klinču: Jeste ili nije bilo kažnjavanja zbog slava?

Lokalne vesti - Sreda 25.11.2020 - 10:24

Vreme krsnih slava u Srbiji palo je u trenutku bujanja zaraze korona virusa, te je na jugu Srbije krenulo i širenje glasina o navodnim akcijama komunalne policije u tom pravcu.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Glasine su se širile, čini se, brzinom kojom se širi i korona.

Vranje je još u martu bilo među prvim gradovima u Srbiji gde se pojavio virus, te je ovdašnja čaršija očekivala
da i u primeni novih mera Vlade Srbije, a koje se tiču obeležavanja slava, ovaj grad, takođe bude lider.

Verovatno iz tih razloga već oko Svete Petke krenule su galsine da su navodno sveštenici Eparhije vranjske dostavili Komunalnoj policiji spiskove onih porodica koje slave, te da će ih oni obilaziti, kako bi ih kažnjavali zbog eventualnog prekoračenja broja dozvoljenih gostiju.

Svoj vrhunac  čaršijska nagađanja i mašta dostižu u vreme Đurđica i Aranđelovdana, kada je u jednom selu blizu Vranja komunalna policija navodno kaznila domaćina sa 50.000 dinara, jer je imao više gostiju nego što to mere o sprečavanju zaraze propisuju.

Prema čaršijskim pričama, domaćinu je objašnjeno da ako plati prekršaj u roku od nedelju dana, iznos se umanjuje na 25.000 dinara.

Takođe, i gosti su navodno dobili svoje. I to da plate po 5.000 dinara ili 2.500, ako i oni plate u roku od nedelju dana.


No u realnosti je izgleda situacija sasvim drugačija, sudeći barem po zvaničnim izjavama Ivice Taškovića, načelnika Komunalne policije u Vranju.

- Ništa od onoga što se priča i što pojedini mediji prenose nije tačno. Sve te priče su samo na nivou glasina i čaršijske mašte.

To šteti našoj službi i stvara revolt kod naroda, a u relanosti nema veze.


Nismo dobili spiskove onih koji slave, nismo ni u selu Pavlovac obilazili meštane i kaznili jednog domaćina sa 50.000 dinara, zbog prekoračenja broja gostiju.

Voleo bih da znam ime i prezime tog čoveka, te porodice, da vidim kog smo to navodno kaznili, a da ga nismo ni videli - dodaje Tašković.

I dok je Tašković izričit da njegovi komunalci nisu nikog u vezi slava malterirali ili radili sve ono što im čaršija stavlja na teret, dotle glasine u Vranju i dalje kolaju.

Poučeni ovim nepotvrđenim primerima, ljudi su ovde, navodno odlučili da će slave, kako kažu slaviti ko u doba Turaka. I to krišom, bez da seku kolač u crkvi i primaju sveštenika da svešta vodicu.

Kako god bilo, ono što čaršija zna, sva je prilika ni jedan demanti ne može da opovrgne.


 





 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: