CDI-Veliko interesovanje za obuke digitalne pismenosti

Lokalne vesti - Nedelja 28.11.2021 - 10:31

Ukoliko još uvek niste postali eGrađanin i nemate osnovno znanje za rad na računaru, možete to uraditi kontaktiranjem kancelarije Centara za društvene integracije, koja pruža kontinuiranu podršku građanima kroz kontinuirane obuke za rad na računaru.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Ovaj program omogućava građanima besplatne obuke kako nesmetano mogu koristiti tehnologije koje nam pruža digitalizacija.

Zainteresovani građani mogu da se prijave na tel. 064 1265699 ili dođu lično na adresu Partizanski put br 1b/7 svakog radnog dana od 15:30 do 17:30 časova.


Obuke će biti organizovane u manjim grupama uz poštovanje epidemioloških mera u prostoru Centra za društvene integracije.

-Digitalne veštine podrazumevaju osnovne veštine vezane za upotrebu alata, ali i veštine rešavanja problema, veštine kreativnosti i veštine celoživotnog učenja.

Digitalne kompetencije predstavljaju širi pojam, koji sadrži i digitalne veštine.


Posedovanje određenih znanja, veština i razvijenih stavova koji nam omogućavaju da imamo kreativan i kritički pristup prema upotrebi tehnologije -
objasnila je Anita Stojanović, menadžer progjekta.

Obuke se realizuju u okviru projekta „Digitalizacija- spona za budućnost“, koji realizuje Centar za društvene inegracije koji je deo šireg projekta „Povećanje građanskog angažmana u Digitalnoj Agendi - ICEDA“, koji sprovode Fondacija Metamorphosis (Severna Makedonija), Open Data Kosovo (Kosovo*), Akademija e-uprave (Estonija), Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost - CRTA (Srbija) , NVO 35 MM (Crna Gora) i Levizja MJAFT (Albanija).

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: