Čeka se presuda Kantaru: Održano suđenje zbog ugrožavanja sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija (VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 23.06.2023 - 13:56

Pred Osnovnim sudom u Vranju održan je glavni pretres i završen dokazni postupak na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Optuženi Nikolić se nije pojavio na ovom ročištu, kao ni prethodna dva puta, ali za razliku od ranije, danas je suđenje održano.

Nakon što je sud konstatovao da su izspunjeni svi zakonski uslovi, saslušane su oštećene, zatim svedoci, a predočeni su i pisani dokazi podneti sudu.


Posle završenog dokaznog postupka, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju ostalo je pri optužnom predlogu u vezi Dejana Nikolića.

OJT navodi da je u ovom slučaju “nesporno da je utvrđena krivica Dejana Nikolića, da je izvršio krivično delo kakvo mu se stavlja na teret, kao i da je okrivljeni uputiuo reči pretnje i kod oštećenih izazvao strah i ugroženost”.


Samim tim OJT u Vranju predlaže da ga sud osudi krivim i izrekne kaznu zatvora u trajanju od najmanje 18 meseci.

Takođe, odbrana oštećenih je ukazala i na okolnosti pod kojima su se desile pretnje oštećenima kada je u sudnici u Osnovnom sudu, Nikolić u avgustu prošle godine, u drugom postupku protiv njega pretio, “čime je pokazao visok stepen drskosti i bezobzirnosti.

Ovim je glavni pretres završen, a objava presude će biti u ponedeljak pred Osnovnim sudom u Vranju.


Takođe, za 13 h zakazan je i glavni pretres, koji je već nekoliko puta odlagan, u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načenika Policijske uprave Vranje, jer je okrivljenom Nikoliću uglavnom bivalo lose zdravstveno stanje baš na dan suđenja.

O današnjem ročištu, u videu možete pogledati i izjavu Verana Matića, člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

S.T.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
...
25.06.2023. , 01:08
A zid još si stoji ko Skadar na Bojani...
 //