Cene poljoprivrednih proizvoda: Krompir i crni luk najjeftiniji u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 09.12.2021 - 13:00

Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, a jeftinije u unutrašnjosti, dok su pojedine namirnice najjeftinije u Vranju.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), krompir je najskuplji u Beogradu, te je Beograđanima potrebno da izdvoje između 70 i 100 dinara po kilogramu, dok se u Vranju može kupiti i za 50 dinara.
 
U Beogradu se kilogram jabuka može kupiti po ceni od 60 do 103 dinara, najjeftinije su u Leskovcu, gde koštaju 52 dinara, a najskuplje u Smederevu - 120 dinara.
 
Kilogram pasulja u Beogradu košta od 220 dinara, što je najniža cena za taj proizvod na našem tržištu, do 352, a najviša je u Novom Pazaru - čak 600 dinara.
 
Crni luk je najskuplji u Beogradu i Pančevu, 100 dinara po kilogramu, a najjeftiniji se može kupiti u Nišu i Vranju po ceni od 35 dinara.
 
RZS je obrađivao ove cene u periodu od 15. do 21. novembra
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: