ČERENAC i dalje na čekanju

Lokalne vesti - Sreda 18.10.2017 - 11:03

Odlukom suda zgrade u naselju Čerenac u Vranju dodeljene su „Jumku“, ali ta presuda ipak nije konačna, pa će stanovnici ovih zgrada još jednu zimu dočekati bez struje i vode.

Čerenac 14 godina bez struje i vode. Foto: S.Tasić/OK Radio Čerenac 14 godina bez struje i vode. Foto: S.Tasić/OK Radio

Po prvostepenoj presudi, zgrade su pripale „Jumku“, ali se je “Jumko stan” žalio na odluku suda, tako da se sada čeka pravosnažna presuda, nakon čega će sudbina zgrada u Čerencu biti maker malo izvesnija.

Branislav Popović, predsednik NO u “Jumku” podseća da presuda glasi da je „Jumko“ vlasnik celokupne imovine u Čerencu.

- Sudski postupak je još uvek u toku, ali mi očekujemo da će i pravosnažna presuda biti takva da potvrdi vlasništvo “Jumka” nad zgradama, jer je  kompanija finansirala “Jumko stan” iz sopstvenih izvora.

Onda tek nastaje problem, jer po zakonu “Jumko” ne može da izda stan trećem licu, samo zaposlenim, a gotovo svi koji su se uselili u zgrade u Čerencu nisu više zaposleni u “Jumku”
- navodi Popović.

Ukoliko ostane ovakva presuda, jedno od rešenja o kome se razgovaralo sa lokalnom samoupravom je da se imovina u Čerencu, ustupi gradu, na račun dugovanja „Jumka”.

Grad će prema najavama Popovića u tom slučaju raspolagati imovinom u Čerencu.

- Grad može da te stanove podeli ugroženim ljudima, ili onima koji tu već stanuju, koji su takođe socijalna kategorija, a mi to nemamo pravo da uradimo - ukazuje Popović.

U dve lamele zgrada u Čerencu živi tridesetak porodica već 14 godina bez struje i vode, a u trećoj su se uselili i beskućnici.

Kako god, stanovnike Čerenca čeka još jedna neizvesnost, do konačnog rešavanja njihovog statusa.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: