Četiri nove sudije u Osnovnom sudu

Lokalne vesti - Četvrtak 17.12.2015 - 12:13

Visoki savet sudstva, birajući među 48 kandidata za buduće sudije Osnovnog suda u Vranju, nakon obavljenog razgovora sa kandidatima odlučio je da Skupštini Srbije pošalje spisak predloga sa četiri imena.

VSS predložio četiri od šest kandidata FOTO OK Radio VSS predložio četiri od šest kandidata FOTO OK Radio

Nove sudije biće Maja Stanković, Nataša Stanojković, Valentina Cvetković i Vesna Ilić. Ovi kandidati konkurišu za popunu četiri sudijska mesta u Osnovnom sudu u Vranju.

Za ovaj konkurs VSS, od 48 prijava tačno 30 poslali su aktuelni sudijski pomoćnici u vranjskim sudovima, po jednu kandidati iz reda sudija i advokata, te šesnaestoro kandidata izvan pravosuđa.

Razgovori su obavljeni u prvoj dekadi novembra, nakon čega je Komisija VSS za izbor sudija u Osnovnom sudu u Vranju opredelila za četiri imena, a u konkurenciji je bilo još dvoje kandidata o kojima se takođe raspravljalo na sednici VSS 1. decembra ove godine.

Maja Stanković (1980) završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu u Nišu sa prosekom 8,87, bila je pripravnik u Osnovnom sudu, a potom položila pravosudni ispit decembra 2007.

Bila je sudijski pomoćnik, potom rukovodilac pravnog sektora „Skijalište Besna kobila“. Od 2011. radi kao sudijski pomoćnik u Višem sudu u Vranju.

Nataša Stanojković (1980) diplomirala je pravo u Beogradu 2006. sa prosekom 7,64. Bila je pripravnik u Osnovnom sudu, a pravosudni ispit položila 2009. godine kada je postala sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu. Od 2013. radila je poslove javnih nabavki za Osnovni sud.

Valentina Cvetković (1984) završila ja pravo u Beogradu 2008. godine sa prosekom 9,23. Trenutno je sudijski pomoćnik u Višem sudu.

Bila je pripravnik u advokaturi, a pravosudni ispit položila u novembru 2010. Radila je potom u Fondu PIO, a u Višem sudu je od 2011. godine.

Kao četvrti kandidat na predlog VSS bio je izabran Bora Ristić (1983) sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Vranju.

Ipak, na kraju, posle svega, umesto njega za sudiju je predložena Vesna Ilić iz Surdulice.

Vesna Ilić (1983) je Surdiličanka, diplomirala je u Nišu sa prosekom 8,55. Volontirala u Osnovnom sudu u Vladičinom Hanu gde je 2009. primljena u radni odnos za sudijskog priparavnika.

Pravosudni ispit položila novembra 2010. Sada je sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Srudulici.

Predloženi kandidati ocenjeni su od strane kolegijuma svojih sudova i Apelacionog suda u Nišu kao kandidati koji se „naročito ističu“.  

Na sednici VSS je kao šesti kandidat predložen Ratobor Mišković, sudijski pomoćnik Osnovnog suda u Vranju koji je posebno apostrofiran kao kandidat koji je ostavio „jako dobar utisak na Komisiju“, a i dobio je najviše glasova od sudija Osnovnog suda u Vranju.

Ipak, ovo dvoje kandidata nije ušlo u najuži izbor, pa je VSS odlučio da za sudije Osnovnog suda u Vranju predloži prva četiri kandidata.

Dejan Dimić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: