Četvrt veka PEDAGOŠKOG FAKULTETA

Lokalne vesti - Ponedeljak 26.03.2018 - 07:53

Pedagoški fakultet u Vranju će jubilej, 25 godina od osnivanja, proslaviti nizom i svečanih aktivnosti.

Brojni gosti iz nekoliko zemalja na Pedagoškom fakultetu FOTO: D. Ristić/OK Radio Brojni gosti iz nekoliko zemalja na Pedagoškom fakultetu FOTO: D. Ristić/OK Radio
U ponedeljak, sa početkom u 10.30 časova, javno predavanje o Milošu Crnjanskom u amfiteatru za prvu godinu održaće prof. dr Milo Lompar, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloš Crnjanski.
 
Narednog dana, u utorak, u 12 časova javno predavanje o standardizaciji srpskog jezika održaće prof. dr Sreto Tanasić, predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika.
 
U sredu, 4. aprila u 11 časova na Pedagoškom fakultetu će biti organizovan naučni skup na temu „Učitelj u savremenom društvu“, drugi deo.
 
Istog dana u 18 časova, u amfiteatru za prvu godinu održaće se okrugli sto posvećen stvaralaštvu prof. dr Tihomira Petrovića, redovnog profesora Pedagoškog fakulteta u Somboru, jednog od prvih autora Istorije književnosti za decu u Srbiji.
 
U četvrtak, 5. aprila, sa početkom u 12 časova biće održana Svečana akademija povodom Dana fakulteta.
 
Iz Pedagoškog fakulteta najavljuju da će imati brojne goste iz nekoliko zemalja, spremni za moguću saradnju u značajnim sferama obrazovnog, naučnog i kulturnog života u zemlji i okruženju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: