ČORBA u Vranju: Gozba za Dan grada (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Sreda 31.01.2018 - 10:39

Jedna od najpopularnijih domaćih rok grupa, „Riblja čorba“, održala je pred punom Sportskom halom, koncert za Dan grada Vranja.

Koncert je održan povodom 140. godišnjice oslobođenja Vranja od turske vlasti, kako je najavljeno, uz podršku kompanije „Alfa plam“.

Koncert je otvoren nastupom momaka iz vranjskog benda „Cardinal Point“, koji su zagrejali prisutne za svirku „Riblje čorbe“, koja ove godine slavi punih 40 godina uspešne karijere.

U zakazano vreme, tačno u 21 sat, "Riblja čorba" se popela na binu vranjske Sportske hale i počela koncert pesmom „Ja ću da pevam“ i odmah nastavila žestoko sa „Ja ratujem sam“.

Hitovi iz perioda vremena najveće slave benda, iz sredine osamdesetih, najavile su vožnju kroz repertoar koji je obeležio više decenija na ovim prostorima.

Nakon što su odsvirali nekoliko stvari iz novijeg perioda, uz par pesama sa još uvek neobjavljenog albuma koji je u pripremi, „Riblja čorba“ se vratila na izvođenje hitova koji su obeležili mladost nekoliko generacija na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Mora se priznati da Borini stihovi i njegov bunt još uvek mnogo veće opravdanje imaju na koncertima nego na njegovim TV nastupima i to prepoznaju i pripadnici generacija koje nisu bile ni rođene u vreme kada su nastajale „Čorbine“ najveće pesme.

Nizom hitova, bend je podsetio na vreme kad je „Riblja čorba“ predstavljao pravi veliki narodni bend na prostoru bivše velike zemlje i kada je rokenrol predstavljao značajno mesto u životima većine mladih.

Oko 4.000 ljudi u Sportskoj hali u Vranju horski je pevalo svaki stih iz najplodnijeg perioda „Riblje čorbe“, katkad sigurnije i od samog Bore Đorđevića koji je morao da se sopstvenih tekstova podseća sa ispisanih papira.

Njegovi stihovi još uvek zvuče moćno u sadejstvu sa muzikom benda kojim suvereno vladaju Borini saborci Miša Aleksić, Vicko Milatović i Vidoja Božinović Džindžer.

Nakon hita „Kada padne noć“, posle gotovo dva puna sata, „Čorba“ zvaničan deo nastupa završava legendarnom himnom „Pogledaj dom svoj anđele“, koju Bora najavljuje kao najbolju pesmu koju su napravili.

Uz Đorđevićevu opasku „Vranje, neverovatni ste“, grupa se vraća na bis uz „Kad sam bio mlad“ i nastavlja udarnim numerama sa početka karijere: „Dva dinara, druže“ i „Lutka sa naslovne strane“.

Na zahtev neumorne publike „Čorba“ odgovara sa još dva stara favorita, „Kad hodaš“ i „Dobro jutro“, nakon čega se bend konačno povlači i ostavlja brojnu vranjsku publiku u nadi da će uskoro doći do ponovnog susreta.
 

    

    

    

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: