CRKVA ulazi i u PORODILIŠTE!

Lokalne vesti - Utorak 20.12.2016 - 10:37

Pojedina odeljenja Bolnice u Vranju uskoro bi trebalo da dobiju pravoslavne kutke, svojevrsne kapelice, po ugledu na veće bolnice u Srbiji.

Vranjsko porodilište uskoro dobija i pravoslavni kutak FOTO D. Ristić/OK Radio Vranjsko porodilište uskoro dobija i pravoslavni kutak FOTO D. Ristić/OK Radio

Mila Stojadinov, predsednica Kola srpskih sestara „Prepodobna Anastasija“, koje deluje pri Eparhiji vranjskoj, kaže da se sa ovom njihovom idejom složio menadžment  ZC - a.

- Ostvarili smo kontakt sa direktorom Bolnice i načelnicima Dečijeg odeljenja i Porodilišta, i imamo dozvolu da napravimo po jedan mali pravoslavni kutak na oba odeljenja.

Pravoslavni kutak podrazumevao bi ikone, literaturu, tekstove, knjige, brošure.

U Porodilištu bi to bila literatura sa molitvama za dobar porođaj, zdravlje deteta, da žena ima mleko, o odnosu muža i žene, ljubavi.

Cilj ove akcije je ustvari afirmacija porodice i zdravih vrednosti
- navodi Stojadinova.

Načelnik Odljenja za ginekologiju i akušerstvo Goran Radojičić, kaže da zvanična odluka o uvođenju pravoslavnog kutka nije još uvek doneta.

- Razgovarali smo o tome, rekli smo da ćemo da razmotrimo taj predlog sa direktorom, da vidimo kako ćemo to sprovesti, u kom delu zgrade.

Već smo u nekim dogovorima, ali nismo ništa definitivno dogovorili. Ako to bude dozvoljeno njima, moraćemo i drugim verskim organizacijama da dozvolimo nešto slično, jer među pacijentkinja imamo pripadnica i drugih veroispovesti.

Ako pravoslavni kutak zaživi, biće to verovatno negde u blizini samog porodilišta, pošto mora da bude orjentisan ka istoku, pa prvo moramo da nađemo odgovarajući deo zgrade gde će biti smešten
- kaže Radojičić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: