Crna lista Ministarstva rada: Obelodanjeni kršitelji PRAVA TRUDNICA

Lokalne vesti - Utorak 21.01.2020 - 11:49

Na sajtu Ministarstva rada objavljena je lista poslodavaca kod kojih su utvrđene nepravilnosti u vezi ostvarivanja prava tokom trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta.

Najčešće se radi o neisplaćivanju naknade FOTO: Free Images Najčešće se radi o neisplaćivanju naknade FOTO: Free Images
Ta lista se odnosi na nepravilnosti koje su načinjene u periodu od 23. jula 2019. do 15. januara ove godine i na spisku je 29 preduzeća iz Beograda, Vranja, Novog Sada, Prokuplja, Kruševca, Kraljeva, Leskovca, Šapca, Pančeva i Zrenjanina.
 
Ta preduzeća bave se uglavnom trgovinom, ugostiteljstvom, proizvodnjom hleba i peciva, obuće, frizerskom delatnošću.
 
Nepravilnosti su se gotovo kod svih firmi koje su na spisku odnosile na neisplatu naknade.
 
Prema toj listi, 11 poslodavaca nije dostavilo obračune zarada, odnosno potvrde o godišnjim ostvarenim prihodima, sedam ih nije dostavilo potrebnu dokumentaciju nadležnim službama iz oblasti socijalnog i zdravstvenog osiguranja, a tri poslodavca su dala nezakonite otkaze ugovora o radu.
 
Inspektorat za rad doneo je 12 rešenja, 20 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i tri upozorenja poslodavcima.
 
Poslodavci iz Vranja su se našli i na prethodnoj listi Ministarstva rada objavljenoj prošlog leta.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: