CRTA AKTIVIRALA POSMATRAČE: Građani da prijave nepravilnosti

Lokalne vesti - Petak 10.11.2023 - 11:49

Nevladina organizacija CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) aktivirala je posmatračku misiju za praćenje kampanje i procesa vanrednih izbora, kao i za glasanje koje će se održati 17. decembra, te poziva sve građane da, ukoliko uoče nepravilnosti ili imaju saznanja o kupovini glasova i pritiscima na birače, da se obrate pravnom timu ove organizacije.

Foto: Promo Foto: Promo

Tim dugoročnih posmatrača, koji su raspoređeni u svim regionima zemlje, započeo je praćanje aktivnosti političkih aktera u predizbornoj kampanji na terenu, kao i rad izborne administracije i drugih institucija, dok tim za medija monitoring prati izveštavanje nacionalnih medija.

U periodu od prethodnih izbora nije došlo do značajnih promena u zakonskom okviru i institucionalnoj praksi koje bi vodile ka unapređenju kvaliteta izbornog procesa.


Od 2016. godine kada smo počeli da posmatramo izbore, svedočimo konstantnoj eroziji izbornih uslova i odsustvu konkretnih mera koje bi suštinski mogle da zaustave urušavanje integriteta izbornog procesa a koje se pre svega odnose na probleme medijske neravnopravnosti učesnika izbora, zloupotrebe javnih resursa i pritisaka na birače, kažu iz Crte.

Prijave o nepravilnostima mogu se dostaviti na mejl adresu prijavi@crta.rs

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //