CRVENI METEO ALARM u većem delu Srbije: RHMZ upozorava na veoma toplo vreme

Lokalne vesti - Sreda 28.07.2021 - 11:58

Danas će zbog visokih temperatura u više od pola zemlje biti na snazi crveni meteoalarm - u Šumadiji, Pomoravlju, na istoku zemlje, jugoistoku, jugozapadu i na Kosovu i Metohiji.

Pored temperature, visok je i UV indeks FOTO: RHMZ/Screenshot Pored temperature, visok je i UV indeks FOTO: RHMZ/Screenshot
Narandžasti meteoalarm koji je, takođe, opasan, biće u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji.
 
Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno.
 
- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja
 
Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika
 
Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
Na snazi je i dalje upozorenje za područje Srbije na visoke temperature do nedelje, 1. avgusta, do kada će nam biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni.
 
- Postepen pad temperature u nedelju se očekuje na severu i zapadu, a u ponedeljak i u ostalim predelima naše zemlje - navodi se na sajtu RHMZ.
 
Inače, u Vranju je u 11 časova izmerena temperatura od 31 stepen u hladu, dok su sa 33 stepena najtopliji bili Beograd, Smederevska Palanka, Negotin i Banatski Karlovac.
 
Prema prognozi RHMZ, danas će natopliji grad u Srbiji biti Niš sa 38 stepeni.
 
Kada je reč o UV indeksu, u većem delu Srbije je u kategoroji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: