Cveta šverc žive stoke

Lokalne vesti - Nedelja 14.10.2012 - 10:36

Direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu Miodrag Milković izjavio je da je u poslednje vreme smanjen šverc mesa sa Kosova, ali da se i dalje masovno, ilegalnim kanalima, iz Srbije na Kosovo prebacuje živa stoka.

Ilustracija Ilustracija
Milković objašnjava da je na teritoriji opština Bujanovac i Preševo istočni krak nelegalnog prometa prema Kosmetu. 
 
- Država je omogućila legalan prevoz preko administrativnog prelaza Končulj, uz veterinarsku dokumentaciju koja je neophodna. 
 
Međutim, zbog dažbina koje se delimično plaćaju Euleksu i dažbina koje se plaćaju kod nas, izbegava se da bi bili manji troškovi „transporta“ i stoka ide ilegalnim kanalima.
 
Mi imamo registrovani karantin za stoku koja je bez ušnih markica, bez transportnog uverenja - rekao je Milković I dodao da je “  sreća” da stoka  “ide odavde prema tamo a ne sa Kosova  prema Srbiji jer je epidemiloška  situacija nepoznata na Kosovu”.
 
On je upozorio da je, zbog nepostojanja kontrole na Kosovu i činjenice da još uvek nema regionalne saradnje u kontroli zdravlja životinja na terenu.
 

U opštinama Preševo i Bujanovac 60 odsto stanovništva živi od poljoprivrede i sela. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: