Da potomke učimo koliko je važna SLOBODA: Prijem povodom Dana oslobođenja u Velikom ratu

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.10.2021 - 10:55

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, povodom 4. oktobra Dana oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, organizovao je prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs
Čestitajući praznik gradonačelnik Milenković ukazao je na značaj negovanja tradicije.
 
- Ovo je veoma važan datum u istoriji grada i lokalna samouprava čuva sećanje na ovaj dan. 
 
To je naša obaveza, da poštujemo poginule i učimo potomke koliko je važna sloboda
 
Grad Vranje nastaviće da pruža podršku Udruženju potomaka i kroz projektno finansiranje nameravamo da opredelimo veća sredstva u budžetu za održavanje brojnih spomen obeležja - rekao je Milenković. 
 
Na prijemu se zahvalila Olivera Đorđević, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine u Vranju.
 
- Saradnja sa lokalnom samoupravom je dobra i na isti način razmišljamo koliko je bitno poštovati ljude koji su dali živote za slobodu
 
Negovanje kulture sećanja je imperativ i ono čemu mi težimo jeste da uključimo što veći broj mladih ljudi - rekla je Olivera Đorđević. 
 
Ona je govorila i o aktivnostima organizovanim između dva praznika.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: