Da VRANJSKA MUZIKA I TRUBA ostanu prepoznatljivi u svetu (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Petak 19.07.2019 - 09:35

U sklopu održavanja tradicionalne manifestacije Memorijal „Bakija Bakić“, u velikoj sali Skupštine grada Vranja upriličen je prijem za vranjske trubačke orkestre.

Manifestacija važna za Vranjance i sam grad FOTO : G. Mitić/OK Radio Manifestacija važna za Vranjance i sam grad FOTO : G. Mitić/OK Radio
Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, zamenik gradonačelnika Nenad Antić i gradska većnica Zorica Jović dočekali su učesnike manifestacije koja se održava po trinaesti put
 
Tom prilikom predsednik Skupštine Vranja istakao je značaj održavanja Memorijala koji nosi ime barda vranjske trube i koji je proslavio Vranje i vranjski melos širom sveta. 
 
- Potrebno je da kroz ovaj Memorijal obnovimo sećanje na Bakiju Bakića zarad mladih naraštaja, da se podsetimo kakav je umetnik on bio. 
 
Ovo je ujedno prilika da iskažemo poštovanje prema naslednicima njegove loze
 
Zahvaljujući vašem talentu Vranje ostaje dosledno liku i delu Bakije Bakića, a gradsko rukovodstvo će vas uvek podržati u naporima da vranjska muzika i truba ostanu prepoznatljivi u svetu - rekao je Tričković. 
 
U svom obraćanju zamenik gradonačelnika istakao je važnost održavanja manifestacije za sve Vranjance i sam grad
 
- Ove godine navršava se 30 godina od smrti velikog virtuoza na trubi. Bakija Bakić je sa jedinstvenim muzičkim izrazom ujedno bio i najbolji ambasador Vranja i naše zemlje.  
 
Njegovo muziciranje i dalje je tema razgovora mnogih generacija van granica naše države
 
Naša je dužnost da slavimo njegovo ime i njegovu zaostavštinu, a najveća obaveza da nastavimo muzički put koji je on utabao i preneo svetu – rekao je on. 
 
Nenad Mladenović iz orkestra Stefana Mladenovića, obratio se skupu kao jedan od potomaka čuvenog trubača
 
On je tom prilikom naglasio da je Bakija Bakić osim orkestra na okupu držao i čitavu familiju i da u tome leži njegova veličina
 
Nakon defilea trubačkih orkestara gradskim šetalištem, u Gornjoj Čaršiji održan je koncert na kome su nastupili orkestri Ekrema Mamutovića, Nenada Mladenovića, Dejana Avdića, Bojana Ristića i Roberta Demirovića.
 
Manifestaciju Memorijal „Bakija Bakić'' organizuje Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom grada Vranja.
 

Foto Galerija

Memorijal Bakije Bakića-defile i prijem u Skupštini Grada

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: